Elon Musk'tan Mars Açıklaması

Tesla ve SpaceX'in kurucusu olan Elon Musk Mars gezegenine yerleşmenin dışında orada araba imal etmeyi istediğini açıkladı.

12.10.2021-14:02 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-18:15) Elon Musk'tan Mars Açıklaması

Tesla'nın hafta Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde düzenlenen hissedar toplantısında konuşan Elon Musk yakın gelecekte dünya dışına herhangi bir fabrika kurmanın gerçekleşmeyeceğini ancak ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

Fox Businnes'ın aktardığına göre hissedarların ileri gelenlerinden biri Elon Musk'a gezegen dışı üretimi sordu. Ancak Elon Musk bu fikrin şimdilik neredeyse imkansız olduğunu savundu.

ÖLMEDEN ÖNCE GÖRMEK İSTERDİM

Elon Musk hissedara cevap olarak,“ Ölmeden önce bir tanesini görmek isterim. Harika olur. Ben ölmeden önceki 40 yıl içinde kurabilsek harika olur” ifadelerini kullandı.

Şimdilik Tesla'nın üçü Amerika Birleşik Devletleri'nde bir tane de Çin'in Şangay kentinde olmak üzere 4 fabrikası bulunuyor.

ELON MUSK KİMDİR?

Elon Musk İngiliz asıllı Güney Afrikalı,  mühendis, endüstriyel tasarımcı ve teknoloji girişimcisidir. 20 yaşında Güney Afrika'dan Amerika'ya göç etmiştir. Elon Musk Tesla ve SpaceX firmalarının kurucudur. Geçtiğimiz aylarda Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ın net serveti 202 milyar dolardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal