Microsoft'un Ardından Amazon'da Uzaktan Çalışmaya Geçti

Amazon çalışanları süresiz olarak uzaktan çalışma hakkı elde etti. Analistler Amazon'u bu konuda uyardı.

12.10.2021-13:25 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-13:25) Microsoft'un Ardından Amazon'da Uzaktan Çalışmaya Geçti

E-ticaret devi Amazon pandemi sonrası çalışma politikasını belirledi. Çalışma şartlarında değişikliğe geçen Amazon çalışanlarına herhangi bir ihtiyaç anında ofiste olacakları şekilde süresiz olarak uzaktan çalışmaya izin verdi. 

Amazon geçtiğimiz ocak ayında yaptığı bir duyuruda Kovid-19 sebebiyle kapanan ofislerin açılması halinde bile haftada 3 gün ofiste çalışma kuralı koymuşlardı. 

ABD'nin önde gelen basın kuruluşu Seattle Times'ın aktardığına göre gün itibariyle şirket yöneticileri,  çalışanları uzaktan çalıştırmaya devam ettirme kararı aldı.

Amazon yaptığı açıklamada süreci şimdilik denediklerini bazı grupları evden bazı grupları ofisten çalıştırmalarının sebeplerinin bu olduğunu açıkladı. En iyi hizmet şeklinin hangisi olduğunu belirlemek için özel bir ekip kuran Amazon nihai kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtti.


ANALİSTLER AMAZON'U UYARIYOR

Amazon'un dünya çapında 1 milyondan fazla çalışanı var. Bu çalışanların yokluğu demek yaşadıkları bölgeden taşınmaları veya daha az alışveriş yapmaları demek.  Analistlere göre, 1 milyon insanın uzaktan çalışması belli bölgelerde küçük ekonomik krizler yaratabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal