Toyota Mirai 1 Depoyla Rekor Kırdı

Toyota Mirai tek depoyla en uzun süre giden hidrojen yakıtlı araba olarak Guinnes Rekorlar Kitabına adını başarıyla yazdırdı.

12.10.2021-12:33 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-12:33) Toyota Mirai 1 Depoyla Rekor Kırdı

Toyota'nın hidrojen yakıtlı arabası Mirai rekor kırdı. Amerika Birleşik Devletleri'nde Güney Kaliforniya'da gerçekleştirilen rekor denemesinde tek turda yalnızca 5 dakikalık bir hidrojen dolumu gerçekleştirilen Toyota Mirai Kat ettiği mesafe ile Guinnes Rekorlar Kitabına adını altın harflerle yazdırdı.

İlk olarak 2014 yılında tanıtılan Toyota Mirai yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışan arabaların öncüsünden olmuştu. Guinnes Hakemi Micheal Empric, Rekoru hem yolculuğun başında hem de bitiş çizgisinde bir mühürle onayladı. Verimliliğin ön planda olduğu bu yolculukta Mirai'nin egzozundan sadece su baharı salınımı gerçekleşti. Buna rağmen uzun mesafe kat etmeyi başardı.

Profesyonel Ralli sürücüleri olan Wayne Gerdes ve Bob Winger tarafından gerçekleştirilen 2 günlük sürüş Toyota Genel Merkezi'nde son buldu.


2 GÜNDE 1360 KİLOMETRE YOL YAPTI

Toyota MİRAİ ilk gün 760 kilometre ikinci gün ise 600 kilometre yol yaparak yolculuğunu toplamda 1360 kilometre yol yaparak tamamladı. Sürüş boyunca Mirai toplam 5.65 kilogram hidrojen üretti ve 5 dakikalık dolumla  yol boyunca denk gelen 12 hidrojen dolum istasyonuna uğramadan yoluna devam etti.


MİRAİ'NİN FARKI ÇOK BÜYÜK

Günümüzde kullandığımız standart bir içten yanmalı benzinli bir araç aynı mesafeyi 300 kilogram karbondioksit salınımı yaparak bitiriyor. Aktif  trafiğin olduğu sürüş deneyiminde Mirai sadece su buharı salınımı yaparak sürüşü sıfır emisyon ile tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal