Dünya Savaşı Görebiliriz! Çin ve ABD Arasındaki Tayvan Gerilimi Korkutuyor

BD Ordusu Savaş Koleji'nden (USAWC) Prof. Dr. Robert Farley, Pentagon'a yakınlığıyla bilinen 19FortyFive sitesi için kaleme aldığı yazıda ABD ile Çin arasındaki ihtilafın üçüncü ve dördüncü dünya savaşlarının çıkmasına yol açabileceğini savundu.

12.10.2021-11:40 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-11:55) Dünya Savaşı Görebiliriz! Çin ve ABD Arasındaki Tayvan Gerilimi Korkutuyor

ABD'li askeri diplomasi uzmanı Robert Farley, ABD ile Çin arasındaki büyüyen gerilimim üçüncü ve dördüncü dünya savaşlarına sebep olabilecek bir gelişme olduğunu iddia etti. Sputnik'ten paylaşılan habere göre Robert Farley tarafından yazılan makalede dünyanın geleceğine ilişkin oldukça karamsar yorumlara yer verilirken, ‘Washington ve Pekin arasındaki zıtlaşma, büyük bir olasılıkla belirleyici bir çatışma ile son bulmayıp, bir dizi silahlı kampanyaya yol açacak’ şeklinde ifadeler yer almakta.

ÇİN ASLA GERİ ADIM ATMAYACAK!

Dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getiren Tayvan’ın yeni bir dünya savaşının fitilini ateşleyebileceğine dikkat çeken uzman, karamsar öngörülerde bulundu. ABD kuvvetlerinin Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nu (PLA) yenmeyi başardığı takdirde dahi, Pekin yönetiminin adayla birleşme fikrinden vazgeçirilemeyeceğini ifade eden Farley, Çin'in önce ABD ile geçici bir ateşkes imzalayacağını ve ardından da tartışmalı bölgeyi tamamen ilhak etmek için yeni bir saldırı başlatacağını savundu. Robert Farley’e göre Çin asla geri adım atmayacak.

ÇİN TAYVAN’DA KAZANSA DA SORUNLAR ÇÖZÜLMEYECEK

Yayımlanan makalede, ‘Çin Tayvan kampanyasını kazansa dahi ABD ile arasında olan temel ihtilaflar ortadan kalkmayacak. Asya devletlerinin Çin ordusunun askeri başarısına tepkisini tahmin etmek zor olsa da, böyle bir gelişmeden sonra Vietnam, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerin Washington ile daha yakın bir ittifak arayışına gireceği varsayılabilir. Bu da başka bir çatışmanın ön koşullarını yaratacak’ şeklindeki ifadeler yer aldı.

ASYA İLE KUZEY AMERİKA ARASIDA GELİŞEN DİCARİ BAĞLAR TÜMDEN KOPABİLİR!

Pasifiğin batısında çıkacak herhangi bir silahlı çatışmanın dünya için büyük bir felaket olacağını ve Asya ile Kuzey Amerika arasında gelişen finansal ve ticari bağları yok edeceğini belirten yazar, insanlığın böyle bir senaryoyu önleyecek fırsatının olduğunu ve bu felakete izin verilmeyeceğini umduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal