Avustralya Pandemi Sonrası Personel Sıkıntısı Yaşıyor!

Koronavirüs salgını sonrası Dünya'da birçok ülke sıkıntılı zamanlar geçiyor. Yaşanan sıkıntılar kapsamında Avusturalya, yurt dışından sağlık personeli alınacağını duyurdu.

12.10.2021-11:22 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-13:38) Avustralya Pandemi Sonrası Personel Sıkıntısı Yaşıyor!

Dünyayı etkisi altına alan koronovirüsü salgını sonrası ülkeler krizin eşiğinde kaldı. Ekonomiden sağlığa birçok konuda kriz yaşayan ülkeler çözüm arayışında. Bu çözümler kapsamında Avustralya'nın Victoria eyaleti pandemi ile mücadele için yurt dışından 1000 sağlık çalışanı alacağını duyurdu. Victoria eyaleti, yurt dışından gelecek çalışanlar için 2.5 milyon dolar bütçe ayırdı. 

AVUSTRALYA ELEMAN BULAMIYOR

Avrupa’nın son aylarda yaşadığı hizmet sektöründe çalışacak insan bulamama sıkıntısını bu kez Avustralya yaşıyor. Pandeminin etkileri devam ederken Avusturya sağlık personeli alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Avustralya’nın Victoria eyaleti, Kovid-19 pandemisi nedeniyle yoğunluk yaşanan sağlık sistemine destek olması için yurt dışından 1000 sağlık çalışanı alacak. 9News’da yer alan habere göre, Victoria eyaleti yurt dışından gelecek sağlık çalışanları için 2.5 milyon dolar bütçe ayırdı. Eyalete gelecek 1000 sağlık çalışanının çoğunun yurt dışında yaşayan Avustralyalılar olabileceği belirtildi. İşe alınacak sağlık çalışanları arasında hemşireler, doktorlar, ebeler ve çeşitli personelin bulunacağı belirtildi. Eyalette bu haftadan itibaren devlet hastanelerinde çalışan hasta bakan sağlık çalışanlarına mesai başı 60 dolar ekstra ücret ödenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal