Kuzey Kore Lideri Kim Barış İstiyor

Kuzey Kore Lideri Kim ABD ve Güney Kore'nin yakınlaşmasından tedirgin. Sorunların savaşla değil barışla çözüleceğini söyleyen Başkan Kim diplomatik ilişkileri devam ettirmek istiyor.

12.10.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-11:34) Kuzey Kore Lideri Kim Barış İstiyor

Güney Kore Merkezli Yonhap Haber Ajansının aktardığına göre Kuzey Kore Başkanı Kim, Kuzey Kore'nin silahlandırmayı artırması ABD veya Güney Kore'ye karşı bir savaşı tetiklemeyeceğini belirtti.

 Pasifikte artan ABD tehdidine parmak basan Kim, gerilimlerin hemen çözülemeyeceğini ancak ABD ve Kuzey Kore'nin düşman olmak için herhangi bir sebebinin olmadığını ileri sürdü.

Güney Kore'yi sert eleştiren Kim, Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye karşı çifte standartlı davrandığını düşündüğünü belirtti. Bu durumun devam etmesi durumunda yanıt vermekten kaçınmayacaklarını kaydetti.

Başkan Kim, Kuzey Kore'nin askeri harcamaları artırmasının Güney Kore'yi hedef almadığını vurguladı. Sorunların ancak barış içinde çözüleceğini belirten Kim, Güney Kore ile olan diplomatik ilişkilerin devam etmesini istediğini belirtti.


KUZEY KORE SON 1 AYDA 4 FÜZE DENEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ

2020 yılının ağustos ayında ABD ve Güney Kore Pasifik Okyanusunda pandemiye rağmen ortak tatbikat düzenlemişti. Bu tatbikat Kuzey Kore tarafından sert eleştirilmişti. Güney Kore'den gönüllü olarak Kuzey Kore'ye halk elçisi olarak gelen grupların ziyareti durdurulmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal