Yunanistan Hava Kuvvetlerini Güçlendirdi

ABD'den Yunanistan'a tatbikat için 15 adet uçak sevkiyatı yapıldı. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı ise uçakların tatbikat sonrası kalacağını duyurdu.

12.10.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-16:50) Yunanistan Hava Kuvvetlerini Güçlendirdi

ABD Hava Kuvvetleri yaptığı son bildiride, Kuzey Karolina, Seymour Johnson Hava Kuvvetleri Üssünde bulunan, 336. Avcı Filosu birliği, ABD'nin Avrupa-Afrika tatkibatlarına katılmak için Yunanistan'ın Larissa Hava Üssü'ne ulaştığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Castle Forge adı verilen tatbikatın, ABD'nin Karadeniz bölgesinde kolektif savunma stratejisine yönelik olduğu vurgulandı.

Castle Forge tatbikatına yönelik 15 F-15 uçaklarının yanı sıra birçok yeni savaş teknolojisinin de deneneceği belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada ABD ve müttefiklerinin her zaman potansiyel tehditlere yanıt vermeye hazır olduğu vurgulandı.

F-15 uçaklarının 3 filo halinde ilk olarak İngiltere'ye ulaştığını açıklayan ABD Hava Kuvvetleri, verdiği uçakların oradan Yunanistan üssüne geldiğini belirtti. Tatbikata Bulgaristan, Romanya ve Kanada'nın da katılacağı kaydedildi.

TATBİKATTAN DAHA FAZLASI İÇİN GELDİLER

Yunan ordusundan yapılan bildiride ise uçakların tatbikattan fazlası için Yunanistan'a geldiği söylendi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığının yaptığı basın açıklamasında, ABD F-15 uçaklarının agresif havacılık taktiklerini, karada ve denizde Yunan ordusuna taarruz desteği eğitimi verileceğini açıklandı.



F-15 EAGLE

F-15 Eagle bütün hava şartlarında çalışmaya programlı, yüksek manevra kabiliyetine sahip bir savaş uçağıdır.

F-15, ani dönüşleri, yüksek ivmelenmesi ve silah donanımı ile çok üstün bir uçaktır. F-15'in elektronik sistemi aynı anda birden fazla düşmanı etkisiz hale getirmesi için gelişmiştir. Silah donanımı pilotun güvenli ve verimli bir şekilde hava muharebesi yapmasına imkân verecek bir donanıma sahiptir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal