Fransa Yeşil Yatırımları Artırmak İstiyor

Fransa AB üyelerine yolladığı mektupta yenilenebilir enerjinin artırılmasını istedi. AB dışı bağımlılığı azaltmak isteyen Fransa birlik çağrısı yaptı.

12.10.2021-09:23 - (Son Güncelleme: 12.10.2021-09:23) Fransa Yeşil Yatırımları Artırmak İstiyor

Elektrik üretimi konusunda önde gelen ülkelerden olan Fransa, Macaristan, Polonya, Finlandiya, Bulgaristan, Hırvatistan, Çekya, Romanya, Slovakya ve Slovenya'nın ilgili bakanları, AB Komisyonu'na ortak imzalı mektup gönderdi.

Mektupta, son yıllarda enerji fiyatlarının artış gösterdiği, enerjide AB dışı ülkelere bağımlılığı hızla azaltılması gerekildiğinin önemine işaret edildi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji dönüşümünde kilit rol oynadığını belirten Fransa, mektupta ağırlıkla karbonsuz enerji kaynaklarına ağırlık vermenin önemini vurguladı.

Avrupa'da 14 ülkede 126 nükleer santral bulunduğu hatırlatılan mektupta, AB üyesi ülkelerin bir araya gelerek çok daha modern nükleer reaktörler inşa edilebileceği yazıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇÖZÜM YEŞİL YATIRIM

Nükleer enerjinin Avrupa'da yeşil yatırım sınıflandırma çerçevesine dahil edilmesi gerektiği belirtilen mektupta, nükleer enerjinin iklim değişimi ile mücadelede  güvenli bir kaynak olduğu belirtildi.

Uzmanlara göre AB Komisyonun birkaç ay içinde yeşil yatırımları içeren son listesini açıklaması bekleniyor.

AB ülkelerinin elektrik üretiminde nükleer enerjinin payı yaklaşık yüzde 25 seviyesinde bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal