Uydu Görüntüleri Yayınlandı: Kuzey Kore’nin Planı!

Kuzey Kore’nin planı uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Görüntülerde Kuzey Kore’nin uranyum tesislerindeki faaliyetlerini artırdığı görüldü.

18.09.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-15:02) Uydu Görüntüleri Yayınlandı: Kuzey Kore’nin Planı!

Kuzey Kore son günlerde sık sık balistik füze denemeleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Kuzey Kore’nin planı uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Görüntülerde Kuzey Kore’nin uranyum tesislerindeki faaliyetlerini artırdığı görüldü.

KUZEY KORE’NİN PLANI UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE DEŞİFRE EDİLDİ

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre Kuzey Kore’den gerilimi tırmandıracak bir hamle daha geldi. Kuzey Kore’nin planı uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. Görüntülerde Kuzey Kore’nin uranyum tesislerindeki faaliyetlerini artırdığı görüldü. Kuzey Kore'nin ana Yongbyon Nükleer Reaktör Kompleksi'ndeki uranyum zenginleştirme tesisini genişlettiğini gösteren son uydu görüntülerinin bomba materyallerinin üretimini artırma faaliyetlerinin işareti olduğu belirlendi.

KUZEY KORE NÜKLEER SİLAHLANMA İÇİN İNŞAATA BAŞLAMIŞ

Middlebury Uluslararası Araştırmalar Enstitüsünden Jeffrey Lewis, uydudan gelen görüntüleri değerlendirdi. Görüntülerin değerlendirildiği raporda ‘Zenginleştirme tesisinin genişletilmesi muhtemelen Kuzey Kore'nin Yongbyon sahasındaki silah sınıfı uranyum üretimini yüzde 25'e kadar artırmayı planladığını gösteriyor.1 Eylül'de çekilen uydu görüntüsünde Kuzey Kore'nin ağaçları temizlediği ve inşaat için zemin hazırladığı ortaya çıktı. Bir inşaat ekskavatörünün de görüldü. 14 Eylül'de çekilen ikinci görüntüde ise alanı çevrelemek için inşa edilmiş duvarın ve temel üzerinde çalışmalar görüldü. Yaklaşık bin metrekare olduğu tahmin edilen söz konusu alanın bin yeni ek santrifüj için yeterli alan olabilir. Bin yeni santrifüjün eklenmesi, tesisin yüksek oranda zenginleştirilmiş uranyum üretme kapasitesini yüzde 25 artıracak’ ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal