Kuzey Kore’den Dünya’nın Dengesini Bozacak Hamle

Kuzey Kore yine uluslararası bir krizle karşı karşıya, gizli bir şekilde yürüttüğü nükleer enerji programı ifşa oldu.

30.08.2021-14:08 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-18:16) Kuzey Kore’den Dünya’nın Dengesini Bozacak Hamle

IAEA (Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu) paylaştığı raporda Kuzey Kore’nin yeniden bir nükleer santrali faaliyete geçirdiğini duyurdu. Temmuz 2021 tarihi itibariyle santralin faaliyete geçtiğini kaydeden kurum, reaktörün 2018’den Temmuz 2021’e kadar çalıştığına dair bir belirti olmadığını da kaydetti.

KUZEY KORE NÜKLEER SANTRAL RAPORU ENDİŞE VERİCİ

Kuzey Kore’nin nükleer enerji alanında bir çok deneysel çalışması olduğu biliniyor. Nükleer santralin çalışma disiplininde çevresel faktörler göz ardı edildiği için bölge bir çok riskle karşı karşıya. Yayınlanan raporda; 'Nükleer çalışmaların endişe verici boyutta olduğu, 5 megavatlık reaktörün ve radyo kimyasal tesislerin işleyişinde ciddi problemler olduğu' bildirildi.


ATIK SUYUN DEŞARJINDAN YAKALANDI

Dışa tamamen kapalı olan ve Kim Jong-un tarafından yönetilen ülkeye yabancıların girmesi yasak olduğu için Kuzey Kore’nin bu tür yasak faaliyetlerini gözlemlemek oldukca zor. Fakat uydu görüntüleri ve IAEA’nın kullandığı bir yöntem Kim Jong-un kirli oyununu ifşa etti. IAEA, nükleer santralin açık denize yaptığı atık su deşarjından santrali faaliyete geçirdiğini ispat etti.

BM KARARLARINI İHLAL EDİYOR

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler’e bağlı Güvenlik Konseyi’nin kararlarını ihlal ettiğini bildirilirken mevcut durumun dünya için endişe verici olduğunu da raporuna eklemiş durumda. Kurum, Kuzey Kore’nin faaliyetlerine devam etmesinin sıkıntı verici olduğunu bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal