Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'dan ABD Açıklaması: Yüzleşmeye Hazırız!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile görüşmeye hazır olduklarını dile getirdi.

18.06.2021-12:07 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-12:07) Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'dan ABD Açıklaması: Yüzleşmeye Hazırız!

Kuzey Kore devlet basını KCNA'ya açıklamada bulunan, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri ile yüzleşmek hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden idaresinin detaylı bir şekilde inceleyen Kuzey Kore lideri Kim, Washington ile mücadele etmek için "stratejik ve taktiksel karşı koyma" yollarını deneyeceklerini ifade etti.

Kuzey Kore lideri , "Genel Sekreter, hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Hem diyalog hem de yüzleşme, devletimizin bağımsız çıkarlarını korumaya, özellikle tam anlamıyla onurunu koruyarak yüzleşmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Bu gibi adımların, Kuzey Kore ile bölge ülkeleri için barışçıl bir tutum olduğunu dile getiren Kim, makul bir dış siyaset ortamı kurma gereğinin altını çizdi.

Kim Jong Un'un açıklamaları ABD'nin yeni atamasını yaptığı Kuzey Kore elçisi Sung Kim'in Güney Kore'ye ziyaretinden 2 gün önce yapması da ilgili topladı. Sung Kim, Güney Koreli ile Japon görevlilerle bir araya gelecek.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde nükleer uzmanlığı yapan Vipin Narang, Kim'in değerlendirmelerini "bekle ve gör" yöntemi olarak kabul etti ve Joe Biden idaresini kışkırtmaktan geri durduğunu dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal