Korkutan Yeşil Mantar Enfeksiyonu Hindistan’da Görüldü

Kovid-19 salgınıyla mücadelede zor günler yaşayan Hindistan’da, korkutan kara mantar sonrası şimdide ülkede ‘Yeşil Mantar’ enfeksiyonu görüldü.

18.06.2021-10:43 - (Son Güncelleme: 18.06.2021-10:43)

Yaklaşık iki yıl önce Çin’de başlayan ve tüm dünyaya hızlıca yayılan birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 salgınıyla mücadelede, en çok zorlanan ülkelerden biride Hindistan oldu. Ülkede birçok kişi koronavirüsten hayatını kaybederken, sonrasında görülen akara mantar salgını başta sağlık ekipleri olmak üzere birçok kişiyi korkuttu. Kara mantar hastalığı yüzünden gözlerini kaybedenlerin sayısı giderek arttı. Şimdi ise Hindistan’da yeni enfeksiyon etkisini göstermeye başladı. Yeni ortaya çıkan enfeksiyon ‘yeşil mantar’ olarak kayıtlara geçti.

New Age internet sitesine yer alan haberine göre, 34 yaşındaki erkek hasta koronavirüs tedavisini başarıyla tamamladıktan sonra ‘yeşil mantar’ hastalığıyla enfekte olduğu iddiasıyla tedavi için hava ambulansıyla araştırma hastanesine sevk edildi. 

AKCİĞER ENFEKSİYONU GÖRÜLDÜ

Yaklaşık bir aylık bir süredir Hindistan’da bir hastaneden tedavi gören Kovid-19 hastasının, tedavi sonrası akciğerlerinde enfeksiyon görülmeye başlandığı belirtildi. Hemen incelemeye alınan hastaya yapılan tahliller sonrası, hastada kara mantarın bir çeşidi olan ‘yeşil mantar’ enfeksiyonu görüldüğü belirtildi. 

yeşil mantar enfeksiyonu

Ülkede merak uyandıran bu haberin ardından, Sri Aurobindo Tıp Bilimleri Enstitüsü Göğüs Hastalıkları Bölümü Başkanı Ravi Dosi, hastanın siyah mantar şüphesiyle testten geçirildiğini ancak sinüs, akciğer ve kanda "yeşil mantar" enfeksiyonuna rastlandığı bilgisini paylaştı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal