Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un Uyardı! Kıtlık Kapıda

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin içinde olduğu derin ekonomik buhran sebebiyle gerçekleştirdiği siyasi konferansta Kuzey Korelileri gıda kıtlık durumuna karşı uyardı.

16.06.2021-12:46 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-12:46) Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un Uyardı! Kıtlık Kapıda

Kuzey Kore Ulusal Lideri Kim Jong Un, ülkesinin son zamanlarda içinde olduğu ekonomik problemleri çözmek için izlenecek yolu değerlendirmek için siyasi bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansın açılışında açıklamalarda bulunan Kim, Kuzey Kore'de yaşanacak muhtemel gıda kıtlığı hususunda uyarı yaparken, halkını arttırılmış koronavirüs (kovid-19) kısıtlamalarına karşı hazırlıklı olmaya davet etti.

Kore Merkez Haber Ajansı da, ülke lideri Kim Jong Un’un Kuzey Kore’nin "mevcut uluslararası durumla" nasıl üstesinden gelmesi gerektiği hususunda tartışma çağrısı yaptığını yazdı.

Kore Merkez Haber Ajansı'nın servis ettiği haberde, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ya da Güney Kore ile ilgili özel bir açıklamada bulunmadığına vurgu yaptı.

DOĞAL AFETLER MAHSÜLLERE ZARAR VERDİ

Kuzey Kore’de ekonomi giderek kötüleşirken, geçen yaz meydana gelen yıkıcı tayfunlar ile sel afetleriyle de ülkedeki ürünleri ciddi anlamda etkiledi.

Salgın nedeniyle öteki ülkelerle kapılarını kapatan Kuzey Kore’de, İktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesi'nde yapılan genel kurul toplantısında Kim, ''Kuzey Kore'deki gıda kıtlığı halinin artık gerginleştiğini" dile getirerek görevlileri tarımsal üretimi artırmak için çözüm bulmaya çağırdı.

ÜLKEDE KORONAVİRÜS VAKASI ÇIKMADI

Kuzey Kore’de daha öncesinde görevliler, Dünya Sağlık Örgütü'ne ülkede koronavirüs vakası tespit edilmediğini bildirmişti.

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin "ulusal varoluş meselesi" olarak değerlendirildiği Kuzey Kore’de görevliler, Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) sunumunu yaptığı son raporda, ülke genelinde hiç kimsenin koronavirüse yakalanmadığını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal