Instagram Hakkınızda Ne Düşünüyor?

Günlük hayatımızın bir parçası olan sosyal medya platformu Instagram hakkında eminiz ki bir fikriniz vardır. Peki Instagram, sizin hakkınızda ne düşünüyor? Öğrenmek ister miydiniz? İşte Detaylar

18.03.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-17:56) Instagram Hakkınızda Ne Düşünüyor?

Instagram günümüzün en sık ve sürekli kullanılan uygulamaları arasında gösteriliyor. Bu durumda kişisel eğilimlerimizi ve zevklerimizi en çok Instagram üzerinde gösteriyor olduğumuz da bir gerçeklik haline geldi.

Zaman içerisinde sürekli değişmesi ve eklenen özelliklerle birlikte genişleyen platform bugün bir milyarı aşan kullanıcısının ilgi ve beğenilerini içerisindeki algoritmasıyla filtreleyerek, kullanıcılarının karşısına daha iyi sonuçlar göstermeye çalışıyor.

Bu durum uygulamanın bir tarafının sizi tanımaya çalışmasıyla geçirdiği anlamına geliyor. Tüm bunların sonucunda karşınıza öneriler, etiketler ve reklamlar çıkarıyor. Böylelikle kullanıcıların daha fazla uygulama içerisinde kalması amaçlanıyor.

Şirket uygulama içerisinde kullanıcıların zevklerini kategorize ederek sınıflandırıyor. Kişisel verilerinizi dijital haklar kapsamında sizinle de paylaşan şirket uygulama içerisinde bunları çok açık bir şekilde yapmasa da gösteriyor. Peki bu listeye nasıl erişim yapabiliyoruz? Şimdi işin bu kısmına geçebiliriz.

Instagram bahse konu listeyi oluştururken kullanıcıların kimleri takip ettiğine, hangi konularda yorum yaptığına, nereleri beğendiğine ve uygulama üzerinden hangi web sayfalarına girdiğine bakıyor. Tüm bunların sonucunda sizin için bir liste oluşturuyor.

Bilindiği gibi Instagram, Facebook’a bağlı. Bu neden eğer bir Facebook hesabınız varsa oradaki verilerinizi de kullanan uygulama geniş bir literatür yaratabiliyor. Bu listeye erişmek için dilerseniz adım adım ilerleyelim.

Doğal olarak en başta Instagram’a giriyoruz. Burada uygulamanın sağ alt bölümünde yer alan Profil kısmına tıklamamız gerekiyor. Daha sonra ise Profil sayfasında sağ üstte yer alan Menü seçeneğine basıyoruz.

Şimdi burada bulunan Ayarlar seçeneğine tıklayın. Ardından Güvenlik seçeneğine girin. Bu seçeneğin içinde Verilerine Eriş sekmesine tıklayın. Daha sonra sayfayı en alt kısma kaydırın. Karşınıza Reklam İlgi Alanları çıkacak.

Buraya tıkladığımızda karşımıza çıkan sayfa Instagram’ın anahtar kelimelerle bizi kodladığı bölümü oluşturuyor. Seçeneklerin ilk görüntülendiğinden daha fazla olduğunu unutmayın. Daha Fazla Görüntüle butonuna tıkladığınızda listenin tahmin ettiğinizden daha fazla uzayıp gittiğine tanık olabilirsiniz.

İşte bu kısım özetle Instagram’ın sizin hakkınızdaki düşüncelerini oluşturan, sizi kendi biçimiyle tanıdığı yeri oluşturuyor. Kısacası Instagram için siz oradaki anahtar kelimelerin toplamının bir bileşkesini oluşturuyorsunuz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal