Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur, Telefondan Instagram Hesabı Kapatma Yolları Nelerdir?

Her geçen gün kullanıcı sayısı daha fazla artan Instagramı belirli ve özel sebeplerle geçici olarak kapatmak hatta hesabınızı komple silmek isteyebilirsiniz. Peki Instagram hesabı nasıl silinir? Instagram profili kalıcı olarak nasıl kaldırılır?

04.03.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 13.01.2022-11:30) Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur, Telefondan Instagram Hesabı Kapatma Yolları Nelerdir?

Dünyanın aktif olarak en çok kullanılan sosyal medyalardan biri olan Instagram, sürekli değişmektedir. Kullanıcılar Instagram hesabı nasıl kapatılır diye sorgulamaktadır. Geçici kapatma ve kalıcı kapatma soruları da en çok merak edilen sorulardan bazıları olarak yer almaktadır.

INSTAGRAM HESABI GEÇİCİ OLARAK NASIL KAPATILIR?

Instagram hesabınızı Instagram uygulaması içerisinden geçici olarak kapatamazsınız. O yüzden ilk olarak giriş yapıyoruz. Bilgilerimizi girerek oturum açıyoruz.

Ardından Profili Düzenle'yi seçin. Sayfada en aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak kapat seçeneğine tıklayın.

Daha sonra Hesabını neden kapatıyorsun? sorusunun cevaplayın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kapatma seçeneği, menüden bir seçeneği işaretlediğinizde görünür olacaktır.

INSTAGRAM HESABI KALICI OLARAK NASIL KAPATILIR?

Hesabınızı silmeden, uygulama içerisinde yer alan fotoğraflarınızı yedeklemeniz gerekiyor. Aksi durumda fotoğraf ve videolarınızı kaybedeceksiniz. Dilerseniz haberimizi okuyarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

telefondan instagram silme

İlk olarak oturumunuza giriş yaptıktan sonra Instagram’ı silme işlemini başlatmak için Instagram profil sembolüne dokunuyoruz. Oradan profili düzenleye gidiyoruz. Ekranın en aşağı kısmına inin. Sağ alttaki hesabı geçici olarak kapata tıklayınız.

Daha sonra, “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümünün yanındaki kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi belirtmeniz gerekiyor

Hesap silme nedeninizi belirledikten sonra, hesabınızı sileceğiniz asıl bölüme geliyoruz.

Bu bölümde önce şifrenizi boş kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.

Tüm bunları yaptıktan sonra hesabınız başarıyla silinmiş olacak. Bilinmesi gereken şeylerden biri de sildiğiniz kullanıcı adını, bir daha kullanmanız mümkün olmayacak.

instagram hesabı kapatma

‘Instagram hesabı nasıl kapatılır?’ sorusunu böylece yanıtlamış olduk. Instagram’ın, mevcut kullanıcı politikasında değişiklik söz konusu olmazsa aynı kullanıcı adı ile yeni bir hesap açılamıyor.

Ayrıca hesabınızı tamamen silmeden, dilerseniz bir süreliğine geçici olarak kapatma işlemiyle dondurabilirsiniz. Bu durumda bir süre sonra fikir değiştirirseniz, tekrar hesabınıza giriş yapabilir ve böylece hesabınızı tekrar aktif edebilirsiniz.

TELEFONDAN INSTAGRAM NASIL KAPATILIR?

Telefondan Instagram hesabı kapatma şu an bulunmamaktadır. Uygulamadan hesap kapatılmıyor. Kapatmak için değil, gizlemek istiyorsanız Profil Düzenle'den yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal