Dünyanın En Büyük Üniversiteleri Online Eğitime Geçti

Dünyanın en saygın ve prestijli üniversiteleri kapılarını dünyaya açıyor. Aralarında Yale ve Harvard’ın da bulunduğu en büyük 450 üniversite, online eğitimlerini ücretsiz bir şekilde erişime açma kararı aldı.

18.03.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-13:26)

Aralarında Harvard, Brown, Princeton, Cornell, Yale, Columbia, Dartmouth, Stanford ve Pennsylvania Üniversiteleri dünyanın en prestijli 450 üniversite arasında ilk on beşte yer alıyor. Bu okulların bir araya gelerek oluşturdukları birlik (Ivy League MOOCs) bünyesinde alınan karar neticesinde dünyanın her yerinden bu okullarda verilen eğitimlere ulaşılabilmesi sağlanacak.

Öte taraftan kayıt olunması ve seçilmesi çok zor olan bu okullar, birçok farklı branştan eğitimlerini ücretsiz ve online bir şekilde erişime açacak. Bu kurslar MOOC veya Kitlesel Online Kurslar (Massive Open Online) olarak bilinen eğitim branşlarından oluşacak.

Şu ana kadar 450'si aktif olmak üzere toplamda 500 kurs oluşturuldu. Online eğitime sunulan kursları şu alanlardan oluşacak:

Programlama, Bilgisayar Bilimi, Veri Bilimi, İşletme, Sosyal Bilim, Beşeri Bilim, Sanat ve Tasarım, Tıp ve Sağlık, Kişisel Gelişim, Matematik, Mühendislik, Eğitim ve Öğretim.

Önümüzdeki yıllarda ise bu branşların genişlemesi öngörülürken, ücretsiz verilecek eğitimler arasında ağırlıklı olarak bilgisayar teknolojilerinin olması ise Ivy League MOOCs’ın vizyonuna dair ipuçları veriyor. Sanat ve Tasarım alanındaki Stanford Üniversitesi Öğretim üyelerinin ücretsiz kurslar üzerine konuşmasını haber videomuzda izleyebilirsiniz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal