İnternet Veri Trafiğine Corona Etkisi

Birkaç gündür ülkemizde de yaşanan Coronavirüs endişesi ve okulların tatil edilmesi gibi etkenlerle insanlar evlerinde daha fazla zaman geçirmeye başladı. Bunun sonucunda internet trafiğinde de yoğunluğun artması bazı noktalarda zaman zaman kopmalara yol açabiliyor.

18.03.2020-11:41 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-11:25)

Birçok şirketin personellerini evlerinden çalıştırması da dahil olmak üzere zorunlu olmadıkça insanların genellikle evlerinde zaman geçirmeleri sonucu internet trafiğinde ve yoğunluğunda artış yaşanıyor. İnsanların hem olan bitenden haberdar olmak istemesi hem de dış dünyaya karşı iletişimlerini internet üzerinden sağlamaları da doğal olarak internet kullanımını artırmış bulunuyor.

Konu kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Coronavirüs salgınından itibaren internet kullanımında yüzde 30 oranında bir artışın olduğunu söyledi.

Yusuf Kıraç ayrıca: "Veri trafiğiyle alakalı olarak her türlü önlemi aldık. Ancak insanların iletişimlerini sağlamak adına görüntülü konuşmalar yapmaları ya da video indirmeleri trafik oluşumunda en büyük faktörlerden biri.

Bugünlerde gereksiz kullanımlardan kaçınmak gerekiyor. En çok internete öğrencilerin ihtiyacı var. Çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu. Ayrıca Kıraç, EBA sisteminin kullanımını ve eğitim sisteminde nasıl kullanılabileceğine dair ayrıntılı ve önemli bilgiler de verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal