Instagram, İçerik Üreticilerine Ödeme Yapacak

Faceboook'un sahibi olduğu Instagram, kullanımını artırmak ve sosyal medyada büyüme hedefleri doğrultusunda gelirini kullanıcılarıyla paylaşma planları yapıyor. Bu doğrultuda Youtube'a öykünen şirket içerik oluşturan kullanıcılarına ödeme yapacak.

17.03.2020-10:27 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-10:15) Instagram, İçerik Üreticilerine Ödeme Yapacak

Sosyal medya devi, bu amaçla umduğunu bulamadığı IGTV'yi seçti. Geçtiğimiz haftalarda Instagram'ın IGTV'den yeterli kullanıcı desteğini bulamadığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Şirket, IGTV'nin uygulama üzerindeki görünümünü azaltmıştı. Sanırım platform, Instagram TV'ye bir şans daha vermek niyetinde.

Bu kapsamda IGTV'yi Youtube ile rekabete sokmaya hazırlanan şirket, bu doğrultuda Youtube'un stratejilerini benimseyerek hareket edecek. Buna göre IGTV'de reklam yayınlayarak kullanıcıları gelirine ortak edecek.

BLoomberg'de yer alan habere göre şirket reklam testleri için bazı firmalarla görüşmeler yapıyor. BUna göre IGTV'deki içeriklerde reklam gösterecek şirket, tüm reklamlardan yüzde 55 pay almayı ve geri kalan kısmı içerik üreticileriyle paylaşmayı planlıyor. Şirketin ayrıca birkaç içerik üreticisiyle de görüşmeler halinde olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal