Taksicilerden İmamoğlu'na Yanıt; İnanılacak gibi değil!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni taksi sistemi bazı taksiciler tarafından ciddiye alınmadı.

25.10.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-16:27) Taksicilerden İmamoğlu'na Yanıt; İnanılacak gibi değil!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile İstanbul'da hayata geçireceği yeni taksi projesinden bahsetmişti. Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına göre, İBB Taksi projeleri bağlamında taksicilere 6 bin 622 TL maaş vermeyi planladıklarını belirtmişti. 

İstanbul'un taksici krizi bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu taksi sayısının İstanbul için yetersiz olduğunu belirterek yakında gelecek olan taksi projesinin maddelerini paylaşmıştı. İBB Taksi çalışanlarının maaşlarının en az 6 bin 622 Lira olacağını belirten maddeleye yorum yapan Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptığı açıklamada "Şoförler bu rakamları inandırıcı bulmuyor" dedi.

EKREM İMAMOĞLUNUN AÇIKLADIĞI 8 MADDELİK YENİ TAKSİ SİSTEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde taksici krizini çözecek 8 maddeyi açıklamıştı. İşte o maddeler; Maaş, sosyal yardımlar ve tüm primler dahil ortalama aylık net 6.622 TL olacak

-İBB Taksi şoförlerine yılda 2 maaş performans primi ödenecek

-Yılda 2 defa giyim yardımı yapılacak

-Eve gidiş gelişte servis sağlanacak

-1 öğün yemek ücreti ayrıca ödenecek

-Mesai saatleri, İş Kanunu'ndaki gibi haftada 45 saat olacak

-SGK ödemeleri haftada 45 saat, ayda 30 güne göre yapılacak

-Güvenli ve konforlu yolculuk için şoförlere düzenli eğitimler verilecek


TAKSİCİLER ESNAF ODASI MADDELERİ İNANDIRICI BULMADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni taksi sistemini inandırıcı bulmayan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu bu sistemin yürümeyeceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu; " İBB Başkanımız UKOME toplantısı yaklaştıkça İstanbul halkıyla bizi düşman etmeye çalışıyor. Ayrıca araçlarda çalışan şoför arkadaşlar ile bizi düşman etmeye çalışıyor. Perşembe günü yine toplantı var 5 bin plaka artışı tekrar gündeme gelecek. İmamoğlu bunun alt yapısını hazırlıyor. 5 bin plaka UKOME kararıyla geçmediği için İstanbul halkı ve şoförlerle bizi düşman etmeye çalışıyor. 6 bin 622 lira vereceğini söylüyor bir önceki açıklamasında ne yazık ki 4 bin liralardan bahsediyor. Böyle bir kazanç yok, taksiler böyle bir para kazanmıyor"

TAKSİCİLER MAAŞLARIN VERİLECEĞİNE İNANMIYOR

İBB'nin yeni taksi sistemini değerlendiren Kenan Kaya isimli taksici sistemin ayakta kalamayacağını belirterek şu açıklamalara yer verdi;  "O sistemin yürüyeceğini sanmıyorum. Taksici nasıl olsa 'maaşım geliyor' der, çalışmaz vatandaş daha mağdur olur bence. Yeni sistem olmasa daha iyi olur serbest çalışmak daha iyi olur" dedi. 

Taksici İsmail Tar, "Bu memleket için iyi yapılan her şey Allah razı olsun derim neden karşı gelelim?" dedi.

Taksici Cüneyt Uygun ise, "Destekliyorum inşallah olur" söyleminde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal