Antalya Havalimanı'nda Corendon Havayolları'na ait uçağın tehlikeli inişi: Panik ve endişe

Antalya'nın havalimanlarında yaşanan tehlikeli olaylar ülkede büyük endişe yarattı. İstanbul Havalimanı'nda yaşanan facianın hemen ardından bugün de Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda bir uçakta korkunç bir durum yaşandı. Corendon Havayolları'na ait Köln-Alanya seferini yapmak üzere havalanan uçağın ön tekerleği patladı. İniş sırasında yaşanan bu kritik durum sonucunda uçak, gövdesinin üzerine iniş yaptı.

09.05.2024-13:05 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-13:19) Antalya Havalimanı'nda Corendon Havayolları'na ait uçağın tehlikeli inişi: Panik ve endişe

Boeing 737 tipi uçakta bulunan 190 kişi, kısa sürede tahliye edildi. Neyse ki, yaşanan olayda herhangi bir yaralanma bildirilmedi. Ancak, pistte ciddi hasar oluştuğu belirtildi. Bu korkunç olay, ülke genelinde büyük endişe ve panik yarattı.

Bakanlık açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, konuyla ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yaptı. Bakanlık, Corendon Airlines'e ait Köln-Gazipaşa seferini gerçekleştiren uçağın, piste iniş sırasında lastiğinin patladığını ve ön dikmesinin hasar aldığını duyurdu. Ancak, bu olay sonucunda uçakta bulunan 184 yolcu ve 6 mürettebatın tahliye edildiği belirtildi. İlk incelemelere göre pistte herhangi bir hasar oluşmadığı ifade edildi. 

Olay sonrasında, pistte bekleyen diğer uçuşların Antalya'ya yönlendirildiği açıklandı. Teknik ekiplerin uçağı incelemesinin ardından, uçağın pistten çekilme işlemlerine başlanacağı belirtildi. Yaşanan bu tehlikeli olay, hava seyahati güvenliği konusunda yeniden gözlerin çevrildiği bir döneme denk geldi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal