Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem başlıyor: Her ihlale ceza yazılamayacak

Fahri trafik müfettişi olan veya olmak isteyenlere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre 70 yaşından büyük olan kişiler fahri trafik müfettişi olamayacak. Ayrıca her fahri trafik müfettişleri her kural ihlaline ceza yazamayacak.

09.05.2024-11:20 - (Son Güncelleme: 09.05.2024-17:29) Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem başlıyor: Her ihlale ceza yazılamayacak

"Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı, söz konusu yönetmelikte güncellemeye gitti. Buna göre müfettişliğe seçilen kişiler, belirli bir eğitim programı çerçevesinde illerinde eğitime tabi tutulacak, eğitim programlarına katılmayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek.

Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem başlıyor

NTV’de yer alan habere göre; müfettişlere görevleri ile ilgili bilgilendirilmeleri amacıyla yılda en az iki defa eğitim ve değerlendirme toplantısı düzenlenecek. Eğitim ve değerlendirme toplantıları yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemi ile yapılabilecek.

Fahri trafik müfettişliğinde yeni dönem başlıyor: Her ihlale ceza yazılamayacak

Uzaktan eğitim yöntemiyle yapılması halinde eğitim sonunda değerlendirme sınavı yapılacak. Sınavda başarılı olanlar eğitime katılmış sayılacak. Herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin tutanak düzenleme yetkileri katılacakları ilk toplantıya kadar askıya alınacak. Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı, söz konusu yönetmelikte değişiklik yaparak müfettişlik sürecine yeni düzenlemeler getirdi.

Buna göre, müfettişlik görevine atanacak kişiler, öncelikle belirli bir eğitim programına tabi tutulacaklar. Bu programı tamamlamayanlara müfettişlik kimliği verilmeyecek. Ayrıca, müfettişlere görevleri hakkında düzenli olarak en az iki kez eğitim ve değerlendirme toplantıları düzenlenecek Eğitim ve değerlendirme toplantıları, yüz yüze veya uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebilecek. Uzaktan eğitim yöntemi kullanılması halinde, toplantı sonunda değerlendirme sınavı yapılacak ve başarılı olanlar eğitimi tamamlamış sayılacak.

Herhangi bir toplantıya katılmayan müfettişlerin yetkileri, katıldıkları ilk toplantıya kadar askıya alınacak. Ayrıca, 70 yaşından büyük olanlar fahri trafik müfettişi olamayacaklar. Eğitimlere katılmayan veya görevlerini yerine getirmeyen müfettişlerin görevleri, Emniyet Genel Müdürü'nün teklifi ve İçişleri Bakanı'nın onayıyla sonlandırılabilecek. Ayrıca, fahri trafik müfettişlerinin kişisel bilgilerinin gizliliği de önemseniyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, bu bilgilerin gizliliği esas alınacak ve ilgili kurumlar gerekli önlemleri alarak bu bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmasını engelleyecekler.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal