Tahıl koridoru etkisini hızlı gösterdi: Ne işe yarayacak diyenlere anında cevap geldi! Yükseliş durdu düşüş başladı

Türkiye öncülüğünde yapılan tahıl koridoru etkisini hızlı gösterdi. Tahıl krizinin hayata geçirilmesiyle buğday fiyatları Şubat ayı seviyesine geriledi.

23.07.2022-22:13 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-22:13)

24 Şubat’ta başlayan Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle dünya genelinde bazı gıdalarda tedarik sorunları yaşanmaya başladı. Bu gıdaların başında ise tahıl ürünleri geldi. Türkiye ise geçtiğimiz günlerde tahıl krizini azaltmak amacıyla Birleşmiş Milletler ile ortaklık yaparak bir tahıl sevkiyatı anlaşması imzaladı. Türkiye öncülüğünde yapılan tahıl koridoru etkisini hızlı gösterdi. Tahıl krizinin hayata geçirilmesiyle buğday fiyatları Şubat ayı seviyesine geriledi. 

Tahıl koridoru etkisini hızlı gösterdi

Türkiye’nin büyük çaba sarf ettiği tahıl koridorunun etkileri beklenenden de çabuk gerçekleşti. Tahıl sevkiyat anlaşmasının imzalanmasıyla beraber buğday fiyatları Rusya Ukrayna savaşının başladığı tarih olan 24 Şubat 2022’deki fiyatların da gerisine düştü. 

Tahıl koridoru

Dünya ülkelerinden Türkiye’ye teşekkür mesajları

Dolmabahçe’de imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşmasında Birleşmiş Milletler, Rusya, Ukrayna ve ev sahibi Türkiye yer aldı. Söz konusu anlaşma sebebiyle AB, ABD, İngiltere, İtalya, İsveç, Letonya ve Ukrayna gibi ülkeler Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres tahıl anlaşması konusunda "Tahıl ve gıda ürünlerinin küresel pazarlara ulaştırılması için açığı kapatıp fiyatları düşürecek." sözlerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal