Rus heyeti Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni öncesinde İstanbul'a geldi!

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve ardındaki heyet, Ukrayna tahılının Karadeniz'den dünyaya sevki için bugün imzalar atılacak. İşte haberin detayları...

22.07.2022-15:06 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-15:06) Rus heyeti Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreni öncesinde İstanbul'a geldi!

Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın emniyetle sevkine yönelik Türkiye, Ukrayna, Rusya ve BM askeri heyetleri arasında 13 Temmuz tarihinde İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirilmişti. Taraflar bu defa imza töreni için İstanbul'da bir araya geliyor. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantı öncesi konuya yönelik dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan duyuruda, Tahıl Sevkiyatı Anlaşması imza töreninin bugün Dolmabahçe Ofisi'nde düzenleneceğini açıkladı.


İmza törenine saatler kaldı

Söz konusu kararın açıklanmasının sonrasında imza törenine saatler kala Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 13.30'da İstanbul Havalimanı'na indi. Moskova'dan gelen heyet, VIP terminalindeki işlemlerin tamamlanmasından sonra havalimanından ayrıldı. Dolmabahçe Ofisi'nde saat 16.30'da gerçekleştirilecek toplantıda, Ukrayna ve Rusya taraflarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de hazır bulunacak.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal