Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş durulmuyor! Tahıl krizi zirvesi dünya basınına yansıdı!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 142. gününe girdi. Tahıl krizi nedeniyle İstanbul'da gerçekleştirilen zirvenin yankıları ise batı medyasında sürüyor. Haberlerde, Türkiye'nin açlığa karşı umut olduğu yorumları yapılıyor. Öte yandan Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna'nın savaşta verdiği kayıplarla ilgili bilgilerin, devlet sırrı olduğunu belirtti.

15.07.2022-15:23 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-16:03)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle Ukrayna'ya başlatılan askeri harekat 142. gününe girerken Rusya-Ukrayna Savaşı sonrası meydana gelen tahıl krizi sebebiyle İstanbul'da gerçekleştirilen zirvenin yankıları batı medyasında son sürat devam ediyor.

Wall Street Journal gazetesi, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'nın anlaşmaya yakın olduğunu manşetine aldı. Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Putin arasında İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak görüşmede tahılla ilgili somut adımların atılacağı dile getirildi.

France 24'te ise BM Genel Sekreteri Guterres'in, görüşmelerin "dünya çapında açlığı hafifletmek için bir umut ışığı sağladığını" söylediği notuna yer verildi.


Ukrayna'nın savaştaki kayıpları devlet sırrıdır

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna'nın Rusya ile savaşındaki kayıplarını düşmanın verilere ulaşmaması için açıklanmayacağını belirterek, 'Ukrayna'nın savaştaki kayıpları devlet sırrıdır' açıklamasında bulundu. 

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarında iki tarafta ağır kayıplar vermeye devam ederken, Ukrayna Savunma Bakan Yardımısı Anna Malyar, Ukrayna'nın resmi kayıpları hakkında flaş bir  açıklamada bulundu. Askeri kayıpların olağanüstü hal durumunun sona erene kadar ki süre zarfında devlet sırrı olarak kalacağını belirten Malyar, 'Kayıpların sayısı sıkıyönetim döneminde devlet sırrıdır. Bu askeri çıkarlar, düşmanın bu sayıları bilmemesi ve kendi amaçları için kullanmamasından kaynaklıdır' açıklamasında bulundu. 

Ukrayna'daki bazı kuruluşların bu rakamları öğrenmek için çaba sarf ettiklerini fakat bunun sakıncaları olduğunu dile getiren Malyar, 'Bu rakamları kamuoyundan sakladığını düşünerek bu rakamları alenen araştırmaya çalışan vatandaşlara ve kamu inisiyatiflerine sesleniyoruz. Düşman için çalışmayın ve sıkıyönetim bitene kadar bu rakamları açıklamayın' açıklamasında bulundu. 

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal