Tahıl krizine yönelik ABD'den flaş açıklama!

Ukrayna-Rusya savaşı ardından bütün dünyada tesiri altında bırakan tahıl krizine ilişkin ABD'den flaş açıklama geldi. İşte haberin detayları...

24.06.2022-15:03 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-15:03) Tahıl krizine yönelik ABD'den flaş açıklama!

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray günlük basın toplantısında Rusya-Ukrayna savaşını, G7 ve NATO zirvelerini masaya yatırdı. 

Rusya-Ukrayna savaşından dolayı bütün dünyada ortaya çıkan tahıl krizinin G7 zirvesinin gündem maddelerinden biri olacağını bildiren Kirby, Biden yönetiminin bu konu hakkındaki çözümü için çaba sarf ettiğini aktardı.


''Türkiye’nin rolünü kesinlikle memnuniyetle karşılıyoruz'' 

Kirby konuya yönelik, "Türkler de bu konuda Ruslar ile konuşuyor. Türkiye'nin bu konudaki rolünü kesinlikle memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye, tarım ürünlerinin deniz yoluyla nakliyatı için bazı çabalar sarf ediyor." diye ifade etti. 


İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu 

NATO zirvesinin ana gündemlerinden biri ise Finlandiya ve İsveç'in üyelik başvurusu olacağının altını çizen Kirby, "Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın aralarındaki meseleleri çözeceği ve Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya katılacağından eminiz. Ancak size bunun için zaman veremem." diye aktardı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal