Murat Yıldırım: ‘Maçların Oynanması Taraftarıyım’

Süper Lig kulüplerinden BtcTurk Yeni Malatyaspor'un kaptanı Murat Yıldırım, coronavirüs salgını sebebiyle askıya alınan karşılaşmaların oynanması gerektiğini açıkladı.

25.04.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 25.04.2020-13:56) Murat Yıldırım: ‘Maçların Oynanması Taraftarıyım’

Sarı- siyahlı kulübün 32 yaşındaki deneyimli oyuncusu, yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle karşılaşmaların ileri bir tarihe alınmasını, kulübün performansı ve ligin durumuyla alakalı beklentileri hakkında video konferans yoluyla açıklamalar yaptı.

Süreç normal hale geldiği zaman liglerin sürmesini istediğini belirten Murat Yıldırım, "Böyle tescil edilmesi hoş bir şey olmaz. Önümüzde 8 maç var. Düşecek takımlar, şampiyonluğa oynayan takımlar mevcut. Herkesin şansı var diye düşünüyorum. Diğer liglerde de üst lige çıkacak takımlar var. Bu süreçte iptal olursa herkes zarar görür. Etik ve doğru olmaz. Maçların oynanması taraftarıyım. Bir an önce oynansın, en iyi şekilde ligi bitirelim ve gelecek sezon için hazırlık yapalım." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, geçtiğimiz sezon çok başarılı bir performans ortaya çıkardıklarını ve Avrupa'da yer alma hakkı elde ettiklerini söyleyerek, bunun şans eseri olmadığını belirtti.

"Biz futbolcular olarak elimizden geleni yapıyoruz." diyen tecrübeli futbolcu, şu şekilde devam etti:

"Bazen kötü sonuçlar alınabiliyor, kötü duruma düşebiliyoruz. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Diğer futbolcular iyi bir takım olduğumuzu, daha üst sıralarda bulunmamız gerektiğini söylüyorlar. Bazen psikolojik olarak bu baskıyı kaldıramıyor, kötü sonuçlardan bir türlü kurtulamıyorsunuz. Bazen bir gole, bir pozisyona bakıyor. Ben kesinlikle şans olduğunu düşünmüyorum. Biz bu puanları kendi emeğimizle, hak ederek aldık. İnşallah bundan sonra da puanlar alıp, takımımızı ligde tutacağız."

‘LİGDE KALMAYI İSTİYORUZ’

Kulübün ikinci yarıda ağır kayıplar verdiğini açıklayan sarı- siyahlı oyuncu, iyi bir çalışma süreci geçirerek başarılı neticeler alacaklarını ifade etti.

Coronavirüs salgını sonrası tamamen futbola odaklanıp, içinde oldukları kötü zamandan çıkmak istediklerine dikkat çeken Yıldırım, "Bu kötü süreçten çıkmak için bir an önce galibiyetler alıp, rahatlamak gerekiyor. Öncelikle bu virüsü yenip, daha sonra futbola odaklanıp, en iyi şekilde ligde kalmayı istiyoruz." dedi.

Sezon henüz açılamadan UEFA Avrupa Ligi'nde maç yaptıklarını ve bundan dolayı lige hazır şekilde giriş yaptıklarını belirten Yıldırım, daha sonra ise kötü gidişe engel olamadıklarını vurguladı.

Murat Yıldırım, bazı karşılaşmalarda 90. dakikada gol yediklerini söyleyerek, şunları dedi:

"Bu süreçten çıkmak zor oluyor. Psikolojik olarak çok zor. Çünkü ben daha önce bu deneyimi yaşadım. Alt sıralarda oynamak kolay değil. Bu konuda hem tecrübeli olmak hem de bu stresi kaldırabilmek lazım. Alt sıralarda oynayınca her futbolcu bu psikolojiyi kaldıramıyor. İster istemez hatalar oluyor ve gerekli sonucu alamıyorsun. Bu süreçten sonra psikolojik baskıyı üzerimizden atıp, lige gerektiği gibi başlamamız lazım."

Takımın başına gelen hoca Hikmet Karaman'ın kendine özgü idman programları olduğunu da söyleyen Murat Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

"Her hocanın kendine özel taktiksel bir çalışması var. Bizim buna uyum sağlamamız gerekiyor. Özellikle bu kötü gidişattan sonra Hikmet hocanın gelmesi bize fayda sağlayacaktır. Hikmet hoca çok deneyimli. Bizim için faydalı olacağını düşünüyorum. Bu ara, kötü gidişatı lehimize çevirmek için fırsat olabilir. İyi değerlendirip Hikmet Karaman'la çıkış yapmak istiyoruz. Kendisiyle daha önce de çalıştım. Bu süreci çok iyi bilen, çok deneyimli bir hocamız. İnşallah Yeni Malatyaspor'a faydası dokunur ve ligde kalırız."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal