Son Dakika, İran-İsrail Arasındaki Gerginlik Sürüyor, Nükleer Silahlar Devreye Girebilir!

İsrail ile İran arasında olan ilişkiler bozulmaya devam ederken, eski bir İsrail yetkilisi İran'ın bombalanması gerektiğini söyledi.

23.11.2021-17:06 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-18:01) Son Dakika, İran-İsrail Arasındaki Gerginlik Sürüyor, Nükleer Silahlar Devreye Girebilir!

Son dakika gelen bilgilere göre İsrail ile İran arasında olan gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

İsrail-İran arasındaki gerginlik tüm hızıyla devam ediyor. İsrail İran'ın nükleer silahları kullanmasını sınırlandırmak istediğini her fırsatta belli ederken İsrail'in eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yaakov Amidror, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi;  "İran'ı bombalamaktan başka çare yok"

İSRAİL GÜVENLİK HARCAMALARINI ARTIRDI

İsrail hükümeti askeri harcamalarını İran'dan gelecek herhangi bir saldırıya karşı artırdı. 1,5 milyar dolarlık askeri bütçe artışı sonrası İsrailli yetkililer her fırsatta İran'ı sert bir şekilde uyarmaya başladı.

İRAN NÜKLEER SİLAH SAHİBİ OLMAMALI

Eski bir İsrailli güvenlik yetkilisi İran'ın nükleer silahlara ulaşmasından rahatsız olduğunu ve İsrail'in bu konu hakkında bir şeyler yapması gerektiğini belirterek konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; , "İsrail savaşmak istemiyor ama İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyiz. Nükleer programlarındaki gelişmelere bakarak askeri olanlar da dahil tüm seçenek ve senaryolara karşı hazırlanıyoruz"

İRAN-İSRAİL ARASINDA DİPLOMASİ BAĞI ÇOK ZAYIF

Son yıllarda artan İran-İsrail gerilimini değerlendiren uzmanlar iki ülke arasındaki diplomasi bağının yıllar önce bittiğini sorunların ancak savaşla çözülebileceğinin altını çizdi. Yapılan açıklamalarda İsrailli yetkililerin İran'a şok bir saldırı yapmak istedikleri vurgulanırken diplomasi konusunda eski MOSSAD çalışanı Sima Shine şu açıklamaları yaptı;  "Diplomasinin başarıya ulaşmasını umarım, ancak şu anda buna fazla bir şans tanımıyorum"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal