Kiralık villa fiyatlarında rekor artış: Sezonluk fiyatlar 1 milyon TL’yi buluyor

Yaz mevsiminde talep gören kiralık villa fiyatları yeni sezon öncesinde büyük bir artış yaşıyor. Edremit Körfezi’ndeki kiralık villa fiyatları yerine göre 1 milyon liraya ulaşıyor. İşte detaylar…

10.05.2024-11:50 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-17:20) Kiralık villa fiyatlarında rekor artış: Sezonluk fiyatlar 1 milyon TL’yi buluyor

Balıkesir'in Edremit Körfezi, son günlerde dikkat çekici bir hal alarak İstanbul, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlere yakınlığıyla tatilcilerin ilgisini çekiyor. Özellikle sezonluk kiralık villalar ve yazlıklar, bu bölgede adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Kiraların zaman zaman 1 milyon liraya kadar yükseldiği görülüyor.

Sezonluk fiyatlar 1 milyon TL’yi buluyor

İHA'da yer alan habere göre; emlak sektöründen Ahmet Yüksel'in belirttiğine göre, Ayvalık bölgesi özellikle sezonluk ve günlük kiralama açısından yoğun ilgi görüyor. Ancak son dönemde gayrimenkul satışlarında bir durgunluk yaşanıyor ve fiyatların aşırı yükselmesi durumu daha da zorlaştırıyor. Örneğin, 2 artı 1 yeni daireler 5-5,5 milyon lira arasında satılıyor. 3+1 dairelerin fiyatları ise 8-12 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Aylık kiralama fiyatları 25 bin ile 50 bin lira arasında değişiklik gösterirken, sezonluk kiralama fiyatlarında ciddi artışlar gözlemleniyor. Sezonluk kiralık villalar 300 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar çıkabiliyor. Aylık villa kiraları ise 150 bin liradan 200 bin liraya kadar değişiyor.

Kiralık villa fiyatlarında rekor artış: Sezonluk fiyatlar 1 milyon TL’yi buluyor

Emlakçı Arif Zeka, ‘’Sezonluk kiralama yapmak isteyenlerin yaklaşık 300-350 bin lira gibi bir bütçeyi gözden çıkarmaları gerekiyor. Bu miktarla, Edremit Körfezi'nde sezonluk olarak villa veya yazlık kiralayabilmek mümkün olabilir.’’ diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal