Okan Buruk üstünü çizdi Galatasaray’dan ayrılıyor: Wilfried Zaha yeniden İngiltere’ye dönüyor

Galatasaray’da son haftalarda teknik direktör Okan Buruk’un şans vermediği Wilfried Zaha’nın yeniden İngiltere’ye dönemeye hazırlandığı iddia edildi. İşte detaylar…

10.05.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 10.05.2024-11:11) Okan Buruk üstünü çizdi Galatasaray’dan ayrılıyor: Wilfried Zaha yeniden İngiltere’ye dönüyor

Yeni sezonda Galatasaray’a katılan ancak beklentilerin altında kalan Fildişi Sahilli kanat oyuncusu Wilfried Zaha’nın takımdan ayrılma hazırlıkları içerisinde olduğu iddia edildi. Çıkan haberlere göre 31 yaşındaki futbolcuya Premier Lig’den 2 takım talip oldu.

Wilfried Zaha yeniden İngiltere’ye dönüyor

Takvim’in haberine göre; deneyimli oyuncu Wilfried Zaha'ya İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United ile Aston Villa'nın yakından ilgilendiği bildirildi. Zaha'nın menajerinin şu anda Ada'da bulunduğu ve transferle ilgili görüşmelere başladığı öğrenildi. İlk 11'de düzenli olarak forma şansı bulamayan Zaha'nın kariyerine İngiltere'de devam etmeyi çok istediği belirtildi. 

Transfer süreci olgunlaştıktan sonra Zaha'nın Galatasaray ile de görüşme yaparak, Cimbom'a veda etmeyi düşündüğü ifade edildi. Bu sezon Sarı-Kırmızılı formayla tüm kulvarlarda 39 maça çıkan Wilfried Zaha, 10 gol atarken 5 asist yapmayı başardı. 

Okan Buruk üstünü çizdi Galatasaray’dan ayrılıyor: Wilfried Zaha yeniden İngiltere’ye dönüyor

Bekleneni veremedi

Crystal Palace'dan transfer edilen Zaha'nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihine kadar devam ediyor. Futbolcunun değeri en güncel verilere göre 14 milyon Euro olarak belirlenirken, Sarı-Kırmızılı ekipte yıllık 4 milyon 350 bin Euro net gelir elde ettiği biliniyor. Ayrıca Galatasaray Kulübü, performansından beklenenin altında kalan Zaha'ya 2.3 milyon Euro imza ücreti ödedi.

Galatasaray'ın yıldızı Wilfried Zaha'nın, İngiltere'ye dönme isteği, teknik direktör Okan Buruk ile yaşadığı uyumsuzluk nedeniyle daha da güçlendi. Zaha'nın, yakın çevresine Buruk ile uyum sağlayamadığından şikayet ettiği ve ilk 11'deki düzensiz performansı nedeniyle teknik ekibe tepki gösterdiği belirtildi. Ayrıca sakatlıklar sebebiyle 12 maçı kaçıran Zaha'nın, gelecek sezon için İngiltere'de yeni bir başlangıç yapmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal