Sokakta Yaşayan İngilizler! Türkiye'yi Kötü Göstermek İçin Fotoğraf Arayan Reuters Al Bunları Manşetine Taşı

İngiltere'de sokakta yaşayan evsizlerin büyük çoğunluğunu erkekler oluşturmakta. Resmi kayıtlara göre de en çok evsiz Londra kentinde...

25.06.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-14:00) Sokakta Yaşayan İngilizler! Türkiye'yi Kötü Göstermek İçin Fotoğraf Arayan Reuters Al Bunları Manşetine Taşı

İngiltere'de sokaklarında yürekleri burkan görüntüler gelmeye başladı. Türkiye'ye karşı hadsiz başlıklarla manşetler yapan İngiltere kendi ülkesinden bir haber yaşadığını bu görüntülerle tekrar göz önüne sermiş oldu. İngiltere'de yaşayan evsizlerin sayısı son 7 senenin en yüksek rakamlarına ulaştı.

2013-2019 yılları arasında ülkede toplam 3 bin 353 evsiz hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybeden evsizlerin sayısı 2013 tarihinde 482 iken, bu sayı 2018 tarihinde 726'ya yükseldi.

EN ÇOK ÖLÜM İSE LONDRA'DA

İngiltere'de sokakta ölen evsizlerin %88'ini ise erkekler oluşturdu, ölümlerin en çok yaşandığı kent ise Londra olduğu belirtildi.

ORTALAMA ÖMÜR; ERKEKLERDE 45, KADINLARDA 43

İngiltere'de erkeklerin ortalama ömrünün 76, kadınların 81 olduğu ülkede, evsiz erkeklerin ortalama ömrü 45, evsiz kadınların ise 43 olarak tespit edildi.

İngiliz Parlamentosu Kamu Hesapları Komitesinin 2017 tarihinde yayımladığı rapora göre, İngiltere'de yaklaşık 10 bin vatandaşın sokakta, 120 bin çocuk ise geçici barınaklarda yaşmaktadır.


90 BİN AİLE BELEDİYELERİN BARINAKLARINDA

Ülkede yaklaşık 90 bin aile ise belediyelerin sağladığı geçici barınaklarda hayatını idame ettiriyor.

Tek gecelik yurtlar, hostel'lar, kadın sığınma evleri veya sosyal konutlar ''geçici barınak'' kabul edilmektedir.

GİZLİ EVSİZLERİN SAYISI 3 MİLYONDAN FAZLA

İngiltere'de bir arkadaşının ya da akrabasının yanına sığınarak yaşayan ''gizli evsizlerin'' sayısının da 3 milyondan fazla olduğu tahmin edilmektedir.


NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde ise İngiltere, olumsuz algı yaratmak için Türkiye'yi her fırsatı değerlendiren İngiliz Reuters haber ajansı, Türkiye'nin normalleşme tarihlerini ilginç bir fotoğraf ile duyurdu. 

Reuters'ın yayınladığı haberine göre yaptığı algı çalışması aynı içerikteki benzer haberlerin söz konusu Avrupa olunca farklı fotoğraflarla servis edilmesi ile beraber ortaya çıkıyor.

NORMALLEŞME HABERİNİ BÖYLE DUYURDU

Reuters İralanda, Almanya gibi Avrupa ülkelerindeki normalleşme haberlerine açıklık getirirken, sokak ve park fotoğrafları kullanırken Türkiye'nin normalleşme kararlarını kepenkleri indirilmiş dükkanların bulunduğu bir fotoğraf ile duyurarak algı oluşturmaya çalıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal