AB Liderleri Anlaştı! Göç Anlaşması İçin Türkiye'ye 3 Milyar Euro Verilecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB liderlerinin Türkiye'ye göç anlaşması için yaklaşık 3 milyar euro verilmesinde anlaştığını duyurdu.

25.06.2021-09:19 - (Son Güncelleme: 25.06.2021-10:05) AB Liderleri Anlaştı! Göç Anlaşması İçin Türkiye'ye 3 Milyar Euro Verilecek

AB liderleri, göç anlaşması için Türkiye'ye 3 milyar euro verilmesi üzerinde anlaştı.

Dün gerçekleşen AB liderleri toplantısında, Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB liderlerinin Türkiye'ye göç anlaşması için yaklaşık 3 milyar euro verilmesinde anlaştığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İKİ KONUDA SIK SIK AB'YE SİTEM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye Gümrük Birliği ve Türkiye'de bulunan Suriyeliler için sağlanan finansman desteği için sık sık sitemde bulunarak dile getiriyordu. 3 gün önce Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerine bir an evvel ve önkoşulsuz şekilde başlamak gerektiğine dikkat çekerek belirtti.

Batı ülkelerinin öncelikli politikalarından biri de, Suriye'deki iç savaşın başlaması ile birlikte hız kazanan mülteci akınından korunmak.

Bu dahilde ise mültecilerin Avrupa'ya ulaşmasını önlemek için politikalar geliştiriliyor.

Konu Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nin en önemli gündem maddelerinden biriydi. 

AB liderleri bu konuda,  AB Komisyonu'ndan Türkiye ve bölgedeki diğer ülkelerde bulunan Suriyeliler için sağlanacak finansmana dair resmi teklifi gecikmeksizin sunmasını talep etti.

LİDERLER 3 MİLYAR EURODA ANLAŞTI

Brüksel’de gerçekleşen toplantının ayrıntıları ise zirvenin ilk toplantısından sonra ortaya çıktı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB liderlerinin Türkiye'ye göç anlaşması için yaklaşık 3 milyar euro verilmesinde anlaştığını duyurdu.

TÜRKİYE'DEN YAPICI DAVRANIŞLAR BEKLİYORUZ

Angela Merkel, Gümrük Birliği’nin güncellenmesine dair açıklamada bulunarak, ''Gümrük Birliği çalışmalarına devam edeceğiz ve Türkiye’den de elbette yapıcı davranışlar bekliyoruz. Akdeniz'deki duruma ilişkin de bir iyileşme gördük.'' ifadelerini kullandı.

Rusya konusuna da değinen Angela Merkel, bu ülke ile hangi koşullarda iletişim kurulacağının ve beraber çalışılacağının ele alındığını ifade etti. Angela Merkel, Rusya ile diyalogların başlamasına dair formatlar ve şartlar üzerine çalışıldığını da ifade etti konuşmasında...

CESUR BİR ADIM ATILMASINI İSTERDİM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, liderler düzeyinde hemen bir buluşma olmasına dair bir anlaşma sağlanamadığına dikkati çekerek, ''Ancak benim için diyalog formatının korunması ve bunun üzerinde çalışılması önemli. Şahsen, burada daha cesur bir adım atılmasını isterdim.'' ifadelerini kullandı.

MACARİSTAN'DAKİ YASA İLE AB KOMİSYONU MEŞGUL OLACAK

Zirvede Macaristan’daki eşcinsellik yasasına dair tartışmaların yaşandığını ifade eden Almanya Başkanı Angela Merkel, ''Burada hangi temel değerleri takip ettiğimizi hepimiz açıkça belirttik. Macaristan’daki yasa ile AB Komisyonu meşgul olacak.'' ifadelerini kullanarak konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal