Sirkenin Faydaları Nelerdir?

Sağlıklı bir yaşam için ve doğal mikrop öldürücü özelliğiyle bilinen sirkenin güzellik içinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Her derde deva sirkenin faydalarını sizler için araştırdık..

26.05.2017-12:00 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-19:10)

Özellikle kadınlar için oldukça önemli olan şeylerden biri şüphesiz ki cilt bakımı. Siz de artık kozmetik ürünler kullanmak istemiyor, doğal yöntemlere yönelmek istiyorsanız adeta bir mucize olan sirkeyi rutinlerinizden eksik etmeyin. İşte çok şaşıracağınız sirkenin faydaları...

BİNBİR DERDE DEVA SİRKENİN FAYDALARI

Siz de cilt güzelliği ve bakımı için doğal yöntemlerden vazgeçemiyorsanız elma sirkesinin mucizesiyle tanışın. Hem doğal yollarla güzelliğinizi korumak için hem de sağlıklı kalmak için sirkenin mucizevi etkisi tam size göre. 

Cildinizi ve metabolizmanızı güçlendirmenize yardımcı olacak yararları yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanan sirkenin faydaları saymakla bitmiyor. 

Günlük yaşantımızda sirkeyi sadece salatalarda tatlandırıcı olarak kullanırız. Sirke üzüm ve elma suyunun bekletilmesi ile üretilmektedir. Hâlbuki sirke, besin olarak tüketilmesinin yanı sıra iyi bir tedavi edici özelliğe sahiptir. Araştırmalara göre sirke birçok hastalığa tedavi edici olabilmektedir. Sirke, özellikle de elma sirkesi, sağlığımızın dostu ve en değerli yardımcısıdır.

ÖLÜ DERİLER İÇİN


Cildinizdeki ölün derinin soyulmasına yardımcı olur. Siyah noktalardan arındırır.

TONİK


Su ile karıştırılarak tonik olarak kullanabilir gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

AKNE VE SİVİLCELER


Akne ve sivilceleriniz için elma sirkesinden faydalanabilirsiniz. Elma sirkesi maden suyu ile karıştırılıp sabah ve akşam sorunlu bölgeye uygulandığında sivilce ve izlerini azalmasına yardımcı olur.

AĞIZ KOKUSU


Elma sirkesini ağız kokularını önlemek için de kullanabilirsiniz. 1 kaşık elma sirkesiyle bir bardak suyu karıştırıp ağzınızı çalkalayın.

KEPEK


Saçınızdaki kepekler için son durulama suyuna yani 1 litre suya 1 çay bardağı elma sirkesi koyun ve saçlarınızı bu su ile durulayın. Bu işlem düzenli yapıldığında saçlarınız parlaklığı artacak ve kepek sorununuzun tamamen giderildiğini gözlemleyeceksiniz.

KİLO VERMEK İÇİN


Fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz Fazla kilolarınız için bir bardak suyun içine 1-2 tatlı kaşığı sirke ve bal eklenerek sabahları aç karna düzenli olarak içilmesi gerekir. Bu şekilde kullanıldığında fazla kilolarınızın azaldığını göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal