Yağlı Cilt İçin Bakım Önerileri

Cilt yağlanması birçok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden biri. Peki yağlı cildin önüne geçmek mümkün mü? Yağlı cilt için doğru öneriler nelerdir? Merak edilenleri sizin için hazırladık.

16.04.2021-15:54 - (Son Güncelleme: 16.04.2021-16:09) Yağlı Cilt İçin Bakım Önerileri

En sorunlu ciltlerden biri yağlı cilt tipleridir. Eğer sizde yağlı cilt problemlerinden şikâyetçiyseniz, parlak ya da ağlı cildinizle başa çıkmakta zorlanıyorsanız, sizler için hazırladığımız yağlı cilt önerileriyle bu sorunun önüne geçebilirsiniz.

YAĞLI CİLTLER İÇİN BAKIM ÖNERİ

Yağlı ciltle ilgili akılda tutulması gereken en önemli şeylerden biri fazla temizlememek ve sert hareketlerden kaçınmak gerektiği. Yağlı cilde mümkün olduğunca nazik davranılmalıdır. Losyon ve krem seçerken özel ürünlere tercih edilmelidir. Makyaj ürünlerinde ise mineral olanları kullanmak daha iyi sonuçlar verecektir.

1. Günde iki kez temizleyin: Nazik temizleyicinizin yeterince güçlü olduğunu düşünmüyorsanız, salisilik asit veya glikolik asit içeren bir temizleyici kullanabilirsiniz. Sert ve cildinizin aşınmasına sebep olacak hareketlerden kaçının. Söz konusu yağlı cilt olduğunda, jel ve köpük ürünler tercih edebilirsiniz.

2. Yatıştırıcı kullanın: Cildiniz eğer yıkadıktan ve temizledikten sonra bile yağlı görünüyorsa, yüzünüz için yatıştırıcı toniklerden yardım alın. Alkol bazlı ürünlerden oldukça uzak durun.

3. İhtiyaç duydukça nemlendirici kullanın: Yağlı cilde sahip insanların nemlendirici kullanmaması gerektiği popüler ama pek doğru bir bilgi değildir. Yapmanız gereken kremi tüm yüzünüze sürmek yerine, yağlı değil kuru bölgelere uygulamak. Krem seçiminde yağsız ürünler tercih edin.

4. Yağsız güneş kremi kullanın: Sırf yağlı cildiniz var diye güneş kremi kullanmamazlık yapmayın. Gözenekleri tıkamayan ve yağsız olan jel güneş kremleri tercih edebilirsiniz.

5. Haftada bir kil maskesi yapın: Kil, cildinizi yağdan arındırır ve harika bir görünüm kazanmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal