Yağlı Ciltler İçin Doğru Tercihler

Cilt tiplerine bakıldığında en çok problem yaşayanlar yağlı cilde sahip insanlar. Cildime nasıl maskeler uygulasam diye araştıranlar, yağlı ciltler için doğru tercihleri sizler için hazırladık.

06.04.2021-10:53 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-10:53) Yağlı Ciltler İçin Doğru Tercihler

Yağlı cilt tipine sahip olan insanların, ciltteki sorunlarının önüne geçmesi ve istedikleri sağlıklı görünüme sahip olmaları için doğru maskeleri uygulamaları oldukça önemli. Yağlı bir cilde sahipseniz bu maskeleri kullanabilirsiniz.

YAĞLI CİLTLER İÇİN DOĞRU TERCİHLER

Geniş gözenekli olanlar için: Yağlı cilt tipine sahip olanların en kurtarıcı maddesi şüphesiz ki kil. Kil, cilt düzeyini, fazla yağı, ciltte oluşan kiri ve makyaj kalıntılarını derinlemesine temizler. Yağlı cilt için sorun oluşturabilecek her türlü etkinin önüne geçen önüne geçen kil, yağlı cilde sahip olanların vazgeçilmez içeriğidir. Sizde cildinize maske uygularken kil bazlı içerikler tercih edebilirsiniz.


Sivilce sorunu olanlar için: Yağlı cilde sahip olan insanların en çok şikayet ettikleri bir diğer sorun ise sivilce oluşumudur. Sizde sivilceler baş etmeye çalışanlardansanız, aloe vera özlü maskeleri tercih edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, sivilceyi kuruturken cildi nemsiz bırakmamak.

Siyah nokta sorunu olanlar için: Gün içerisinde maruz kaldığımız kirli hava cilt gözeneklerimiz doldurmakta ve siyah noktalara neden olmakta. Bu yüzden siyah noktalarla başa çıkma çalışmasında en hassas nokta cildi her gün temiz tutmak. Gözenekler içerisine doluşan kiri temizleyip, cildi derinlemesine nemlendirmek, size çok daha sağlıklı bir görüm sunacaktır. Yağlı cildi temizlerken su bazlı temizleyiciler kullanmaya dikkat edin. Alternatif olarak gül suyu ya da soda kullanabilirsiniz.

Aşırı parlayan ciltler için: Yağlı cildin en büyük sorunu aşırı parlama yapması. Cildinizi doğru ürünler kullanarak temizleyip, nemlendirip ve daha sonrasında doğru orantılı kozmetik ürünleri ile makyaj yaparsanız bu parlamanın önüne geçebilirsiniz. Ciltteki parlama sorununda en önemli etken kullandığınız nemlendirici. O Yüzde yağlı cilt nemlendirmeye ihtiyaç duymaz gibi bir yanılgıya düşmeyin ve cildiniz su bazlı nemlendiriciler ile derinlemesine nemlendirin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal