Yağlı Saçlara Evde Nasıl Bakım Yapılır?

Yağlı saçlar yada erken yağlanan saçlar kadın, erkek farketmeksizin herkesin problemidir. Peki bu problemle baş edebiliriz? Yağlı saçlara evde nasıl bakım yapılabilir?

09.02.2021-12:36 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-12:36) Yağlı Saçlara Evde Nasıl Bakım Yapılır?

Saçlarınız temiz ancak saç deriniz yağlı mı? Saçlarınız ne kadar temiz olsa da saç derinizin yağlı olması güzel bir görüntü oluşturmaz. Bu görüntüden kısa bir sürede kurtulabilirsiniz. Yağlı saçlara evde nasıl bakım yapılabilir? 

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, saç derisinin Ph seviyesini düzenler ve fazla yağ salınımının önüne geçer. Saçınıza uygulayacağınız sirke karışımı, bir su bardağı ılık suya üç çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Saçınızı her zaman kullandığınız şampuan ile yıkadıktan sonra, durulama suyu olarak elma sirkesi karışımı kullanın. Saçta 10 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın. 

LİMON SUYU KARIŞIMI

İki adet limonun suyunu iki fincan su ve üç çay kaşığı balı karıştırın. Bu karışımı 5 dakika boyunca saç derinize masaj yaparak uygulayın. 

SİYAH ÇAY 

Bir fincan suya, 10 dakika kaynatılmış siyah çay yapraklarını ekleyin. Bu karışım ile saçınızı yıkayın ve 10 dakika bekletin. Daha sonra soğuk su ile durulayın. 

KARBONAT 

Karbonat karışımı için; 3 yemek kaşığı karbonatı, 1 litre su ile karıştırın. Karışım 20 dakika saç derisinde bekletildikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal