SGK ücretsiz karşılayacağı ilaçları açıkladı! Vatandaşa müjde! İşte o ilaçlar

SGK bazı ilaçlarda yeni düzenlemelere gidildiğini vatandaşa duyurdu. İnsanlar merakla ilaçlar üzerinde yapılan değişikliklerin ne olduğunu araştırıyor. Peki hangi ilaçlar ücretsiz olarak alınabilecek? Tüm detaylar haberimizde.

13.04.2022-13:54 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-16:58) SGK ücretsiz karşılayacağı ilaçları açıkladı! Vatandaşa müjde! İşte o ilaçlar

Vatandaşa çeşitli hizmetler sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun insanlara sunduğu en önemli hizmet bazı ilaçların devlet tarafından karşılanıyor olmasıdır. Peki yeni düzenlemede devletin karşılayacağı ilaçlar listesine hangi ilaçlar eklendi? Açıklama nedir? Konuyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK yeni ilaç düzenlemesi

İlaç konusunda yapılmış yeni düzenlemeyle birlikte devletin karşılayacağı ilaçlar listesine 29 adet ilaç daha eklendi. Bu ilaçlar şu şekilde; vitamin 2 adet, astım ilacı 2 adet, tıbbi mama 1 adet, soğuk algınlığı ilacı 2 adet, antibiyotik 6 adet, gargara 2 adet, psöriyazis ilacı 2 adet, kas gevşetici 1 adet, göz merhemi 1 adet, immünglobulin 2 adet, enteral beslenme 2 adet, hipertansiyon ilacı 1 adet, demans ilacı 4 adet, pıhtılaşma önleyici ilaç 1 adet. SGK, bazı ilaçlarda belli tutarlarda katkı payı almak zorundadır. Yapılan düzenlemede şu açıklamalar da yapıldı; "Sağlık raporu ile belgelendirebiliyor olmak şartı ile Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar listesinde bulunan hastalıkların tedavisinde kullanılmakta olan ilaçların tümünden katılım payı talep edilmeyecektir. Listenin dışında kalan hastalıklarda kullanılan ilaçlardan katılım payı alınmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal