SGK'dan erken emeklilik fırsatı! Yaş bekleme şartı olmadan tek dilekçe ile anında maaş ödemesi..

Emekli olma hayali kuranlar yaş beklemeden tek dilekçe başvurusuyla emeklilik fırsatının yakalayabiliyor. SGK tarafından sunulan erken emeklilik fırsatında çalışanlar hizmet borçlanması yoluna giderek hayaline kavuşurken aynı zamanda gelirlerini de artırabiliyor.

12.04.2022-16:58 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-18:22) SGK'dan erken emeklilik fırsatı! Yaş bekleme şartı olmadan tek dilekçe ile anında maaş ödemesi..

Sigortalı olarak çalışan bir kişinin tek hayali emekli olmaktır. Yeni yasa tasarılarından yaş haddini beklemek zorunda kalan çalışanlar için yeni bir uygulama başlatan SGK, sigortalılara erken emeklilik fırsatı sunmaya başladı. Sosyal Güvenlik Kurumu, belirlediği bazı şartları taşıyan herkesin erken emekli olabileceği duyurusunu yapmış ve duyurusunda gerekli olan şartları açıklamıştı.

Yaş bekleme şartı olmadan tek dilekçe ile anında maaş ödemesi

SGK, farklı kategoriler altında sunduğu erken emeklilik başlığında, emekli olmak isteyen çalışanların prim borçlanması yoluyla emeklilik dilekçelerini verebileceklerini açıkladı. Sigortalı çalışan geriye dönük prim borçlanması yapması halinde erken emeklilik hakkında sahip olabilir ve dilekçesini bu şartlar altında sunabilir. Borçlanmaya giden çalışanlardan bazıları ise 1 günlük borçlanmayla bile tarihlerini neredeyse 1 yıl öne çekiyorlar.

Yaş bekleme şartı olmadan tek dilekçe ile anında maaş ödemesi

Yaş bekleme şartı olmadan tek dilekçe ile anında maaş ödemesi..

Mesela; 24 Kasım 1992 tarihinde 54 yaşındayken emekliliğe hak kazanacak olan çalışan 1 günlük borçlanma yoluna giderek sigorta başlangıcını 23 Kasım'a çeker ve 53 yaşında emekli olabilir. SGK ayrıca doğum, askerlik borçlanması gibi nedenlerle ilgili de işle başlatırken bu durumda ödenen tutarın yüzde 15'i vergi indirimi kapsamında SGK'dan talep edilebilir. Borçlanma ile 30 bin lira ödeyecek olan çalışan böyle durum söz konusu olduğunda 4 bin 500 lirasını vergi indirimi olarak geri alırken son 5 yıl içinde borçlanma yapması halinde indirim sisteminden faydalanmayanlar da geriye dönük olarak bu bedeli talep edebilirler.

Hizmet borçlanmasını kimler yapabilir?

Hizmet borçlanmasını kimler yapabilir?

Erken emeklilik fırsatı için hizmet borçlanması şartlarını uygulayacak olan kişiler şöyle sıralanır:

Doğum izni kullananlar,

Askerlik görevi yapanlar,

Doktora eğitimi yapanlar

Uzmanlık öğrenim döneminde olanlar,

Avukatlık stajı dönemi geçirenler,

Yurt dışı görevinde bulunanlar,

Grev ve lokavta süre geçirenler..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal