2022 Bekçi alımı ne zaman başlayacak? Bekçi alım tarihleri

Son dönemlerde bekçi alım tarihleri merak edildi. Geçtiğimiz yıllarda binlere bekçi alımı yapan İçişleri Bakanlığı bu sene Bekçi alım başvurularını ne zaman açacağı merak konusu oldu. Peki Bekçi alımları ne zaman başlayacak? detaylar haberimizde yer almaktadır.

12.04.2022-16:49 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-16:53) 2022 Bekçi alımı ne zaman başlayacak? Bekçi alım tarihleri

Son dönemlerde İçişleri Bakanlığı tarafında yapılacak olan bekçi alım tarihleri merak edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından online olarak takip edilen bekçi alım başvurularının ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz yıllarda binlerce bekçi alan İçişleri Bakanlığı bu yıl yapılacak olan bekçi alım planlarını henüz açıklamadı. Bütçe görüşmeleri sonrasında alınan kararlara göre bekçi alım kararlarının açıklanacağı tahmin edilmektedir.

2022 Bekçi alımı ne zaman?

Geçtiğimiz aylarda 10 bin bekçi alımı yapılacağına dair sinyaller verilirken Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) 3 bin çarşı ve mahalle bekçi kadrosu ihdas edilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.Yapılacak bekçi alımının ne zaman yapılacağı henüz kesinleşmemişken tarihler ve başvuru şartları yayınlanacak olan kılavuzla belli olacak.

Bekçi alım şartları nelerdir

Bekçi alım şartları nelerdir?

Bu yıl yapılacak olan bekçi alım şartları henüz belli olmamışken geçen sene bekçi alımlarında adaylarda bazı şartlar aranmıştı. Bunlar:

1-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı,

2-En az lise veya dengi okul mezunu olmalı,

3-En az 167 cm boyunda olmalı,

4-Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmalı.

5-Askerlik ödevini tamamlamış olmalı,

6-Zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı fiilden dolayı hapis cezası yatmamış olmalı,

7-Türk toplum anlayışına göre kötü şöhretli tanınmamalı,

8-Kamu haklarından mahrumiyet cezası almamış olmalı,

9-Memuriyet engeli bulunmamalı,

10-Silah taşıma konusunda engeli bulunmamalı,

11-Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımalı,

12- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevu evi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmalı, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamalı, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmalı,

13- Alkol ya da uyuşturucu tedavisi görmüş ya da görüyor olmamalı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal