2022 Bekçi alımı için başvurular ne zaman başlıyor? 2022 Bekçi alım aday başvuru şartları nedir?

Binlerce insan bekçiliğe başvurabilmek için açıklanacak kararları ve bekçiliğin başvuru şartlarını merakla araştırmaya devam ediyor. Peki bekçilik alımları başladı mı? Bekçiliğe başvurunun şartları nelerdir? Bekçilik ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

31.03.2022-00:07 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-00:07) 2022 Bekçi alımı için başvurular ne zaman başlıyor? 2022 Bekçi alım aday başvuru şartları nedir?

Bekçilik alımlarıyla ilgili resmi açıklamaların yayınlanmasının ardından başvurmak isteyen binlerce aday ilanı ve başvuruların şartlarını merak ediyor. İnternet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri olan bekçilik ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bekçi Alımları Ne Zaman

Bekçi alımı resmi açıklaması

Resmi Gazete üzerinden Cumhurbaşkanı kararı ilan edildi. Bu karara göre Emniyet Genel Müdürlüğüne 3000 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı duyuruldu. Bekçi alımı Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatına yapılacak. Bunun yanında Avrupa Birliği Başkanlığına 2 adet genel müdür yardımcısı, 4 şube müdürü; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne ise Strateji Geliştirme Daire Başkanı kadroları açıldı. 

Bekçi alımları ne zaman olacak

Henüz net bir tarih açıklanmasa da, önceki aylarda 10 bin bekçi alımıyla ilgili verilen sinyallarin başvuru şart ve kılavuzu yayınlandığında netlik kazanacağı düşünülüyor. 

Bekçiliğe başvuru şartları nelerdir

Bundan önce uygulanan şartların uygulanacağı tahmin ediliyor. Önceki bekçilik başvuru şartları ise;

-TC vatandaşı olmak

-En az lise veya dengi okul mezunu olmak

-En az 167 cm boyunda olmak

-Beden kitle indeksinin 18 dahil-27 dahil arasında olmak

-Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır yaşıyor olmak

-Askerlik görevini tamamlamış olmak

-18 yaşını bitirdikten sonra yapılmış yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alındığından başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını tamamlamış olmak

-Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olunsa bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolaylı iflas veya yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası almamış olmak

-Türk toplum anlayışlarına göre kötü tanınmamak

-Devlet haklarından mahrum almamak ve mahrumiyet cezası ile mahkumiyeti bulunmamak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal