Bakan Işıkhan yeni düzenlemeyi duyurdu: Aile hekimleri kronik hastalık ilaçlarını yazabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kronik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların artık aile hekimleri tarafından yazılabileceğini duyurdu.

18.05.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 18.05.2024-17:27) Bakan Işıkhan yeni düzenlemeyi duyurdu: Aile hekimleri kronik hastalık ilaçlarını yazabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı. Programda, sosyal güvenlik alanında yapılan yeni düzenlemeler ve reformlar hakkında açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenlenen bu etkinliklerin, toplumda sosyal güvenlik bilincinin artırılması ve yaygınlaştırılması amacını taşıdığını belirtti. Özellikle sosyal güvenlik reformunun hayata geçirilmesiyle, finansal yapı güçlendirildiğini ve sosyal güvenlik kapsamının genişletildiğini vurguladı.

Sağlık hizmetlerindeki düzenlemelerle en güncel tedavilere ulaşılabiliyor

İHA’da yer alan habere göre; Geçmişte Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK gibi farklı kurumlara prim ödenmesi şeklinde ilerleyen bir sistem olduğunu hatırlatan Işıkhan, yapılan düzenlemelerle bu karmaşık yapıya son verildiğini ve sosyal güvenlik sisteminin yeniden düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca, genel sağlık sigortası sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Işıkhan, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması için çeşitli düzenlemeler yapıldığını ve vatandaşların en güncel tedavilere erişimlerinin sağlandığını belirtti.

Bakan Işıkhan yeni düzenlemeyi duyurdu: Aile hekimleri kronik hastalık ilaçlarını yazabilecek

Bakan Işıkhan, sözleşmeli eczanelerle yapılan protokollerle ilgili olarak da bilgi verdi. Eczanelerin ve eczacıların sosyal güvenlik sisteminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Işıkhan, yapılan protokollerle eczacılara sağlanan iyileştirmelerden bahsetti. Ayrıca, hastaların raporlu ilaçlarını reçete ettirebilmek için hastanelere gitmek zorunda kalmalarının önüne geçmek için yeni düzenlemeler yapıldığını aktardı.

Son olarak, emeklilerin yaşam kalitelerini artırmak için çalışmaların devam ettiğini ve 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edildiğini belirten Işıkhan, SGK'nın yeni bir hizmet modeline taşınacağını ve emeklilere daha geniş kapsamlı hizmetler sunulacağını ifade etti.

10 milyar talebe cevap veren bilişim altyapısına sahibiz

SGK'nın yeni hizmet modelinde, her emeklinin hizmet merkezine gitmeden tek telefonla ulaşabileceği, emekli danışmanlarından oluşan yetkin bir ekibin görevlendirileceğini belirten Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştıracak teknolojik çözümleri devreye alacağız. Online hizmetlerimizi genişleterek, işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmelerini sağlayacağız. 81 ilde SGK İl Müdürlüklerinde emekli hizmet masası emeklilerimize özel hizmet sunmaktadır" dedi.

Bakan Işıkhan, dijital dönüşüm projelerine verdikleri önemi vurgulayarak, "Anlık olarak 400 bin talebi gerçekleştiren ve aylık yaklaşık 10 milyar talebe cevap verebilen bir bilişim altyapısına sahibiz. Kurumsal hizmetlerimizin kesintisiz, hızlı ve etkin sunulması, vatandaş memnuniyetini en üst seviyede tutmayı amaç edinmiştir" şeklinde konuştu.

SGK Co-Pilot adında yeni bir uygulamayla kamu hizmetlerini geliştirdiklerini belirten Işıkhan, "SGK Co-Pilot uygulaması ile kayıp, kaçak, suiistimal, anomali tespiti; veri ile karar alma, risk odaklı denetim, akıllı asistan, veri ile tahmin modelleme uygulamalarının etkinleştirilmesi amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal