Yurtdışı Turları Irak

Irak, yaygın olarak Arapça ve Kürtçenin konuşulduğu bir Ortadoğu ülkesidir. Sınır komşuları Suriye, Kuveyt, İran ve Türkiye’dir. Başkenti Bağdat’tır. Petrol rezervleri ile oldukça önemli bir siyasi konumdadır. Bu nedenle birçok iç savaş ve savaş yaşamıştır.

18.07.2020-11:15 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:14) Yurtdışı Turları Irak

Dünyanın en büyük üçüncü petrol rezervlerine sahip olan Irak, uzun yıllar boyunca Birleşik Krallık’ın hakimiyetinde kaldı.

Irak’ın iklimi ise, kışlar soğuk ve kurak, yazlar sıcaktır. Çöller ülke yüzölçümünde önemli bir alana yayılmış durumdadır. Kuzey bölgeleri ise yoğun kar yağışı alır. Çoğunlukla düz bir yüzeyi bulunmaktadır.

Bitki örtüsü ise çoğunlukla bozkır ve ormandan oluşur. Peki, yurtdışı turları Irak kapsamında gezilecek yerler neresidir? Yurtdışı turları Irak fiyatları ortalama ne kadar?

Yurtdışı turları Irak İçinde Gezilecek Yerler Neresidir?

Yurtdışı turları Irak kapsamında gezilecek ilk yer genellikle başkent Bağdat olur. Bağdat’ta genel şehir turu yapılır. Bağdat’ta gezilecek yerler arasında, ulusal arkeoloji müzesi olan Irak Ulusal Müzesi bulunmaktadır.

Iraklı askerler için yapılan Martyr Monument binası da Bağdat’ta gezilecek yerler arasındadır. Çini süslemeleri ile dikkat çeken Al Yassin Cami ziyaret edilecek dini yerler arasındadır. Ayrıca Bağdat’ta birçok tanınmış Müslüman şeyhlerinin de türbeleri bulunmaktadır.

Yurtdışı turları Irak kapsamında Bağdat’ta gezilecek diğer bir yer ise Bağdat Müzesi’dir. Tahrir Meydanı, Bağdat’ın en canlı merkezlerinden birisidir. Ebu Hanife Camisi, mimari yapısı ile göz doldurmaktadır. Aynı zamanda, Bağdat’ta yer alan Abbasi Sarayı da muhakkak görülmesi gereken tarihi mekanlardandır. Bu yapı, Dicle Nehrine bakmaktadır. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 6 kilometredir.

Bağdat’ta yer alan diğer bir saray ise Al-Faw Sarayıdır. Bu saray “Su Sarayı” olarak da bilinir. Bu yapı, Saddam Hüseyin’in İran karşısında aldığı zaferin anısına yaptırılmıştır.

Şehitler Anıtı da Bağdat turu içinde ziyaret edilen yerlerden bir tanesidir.

Yurtdışı turları Irak kapsamına dahil olan kentlerden bir diğeri Erbil’dir. Bu kentte gezilecek yerler, Erbil Kalesi, Sami Abdül Rahman Parkı, Shanadar parkı ve Celil Hayat Camisidir.

Şehirde aynı zamanda Kürt Desenleri Müzesi de bulunmaktadır. Bu müzede Kürt kültürüne ait dokuma halılar sergilenmektedir.

Mudhafaria Minaresi de Erbil içerisindeki önemli noktalardan bir tanesidir. Mimari yapısı ve desenleri ile dikkat çeker.

Erbil’de ziyaret edilebilecek parklar arasında Sami Abdulrahman Parkı da yer almaktadır.

Yurtdışı turları Irak kapsamında gezilecek diğer şehirler arasında Necef ve Kerbela yer alır. Necef’te Hz. Ali’nin mezarı ve camisi yer almaktadır. Kerbela’da ise İmam Hüseyin türbesi bulunur.

Bu şehirde, El Abbas camisi ve İslam Müzesi de yer almaktadır.

Yurtdışı Turları Irak Fiyatları Ne Kadardır?

Gün sayısına ve kapsamına göre değişmekle birlikte Irak turları 500 ila 650 dolar arasındadır. Erbil ve Kuzey Irak turları ise ortalama olarak 2500 ila 3000 Türk lirası arasında çeşitlenmektedir. Irak turları için çok fazla seçenek bulunmamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal