Yurtdışı Turları Honduras

Honduras, batısında Guatemala, güneybatısında El Salvador, güneydoğusunda ise Nikaragua ülkelerinin bulunduğu bir Orta Amerika ülkesidir. İspanyol Honduras’ı olarak da bilinir.

18.07.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-11:12) Yurtdışı Turları Honduras

Honduras'ın alçak bölgelerinde subtropikal, yüksek kesimlerinde ise ılıman iklim koşullarına sahiptir. Karayip Denizinin kıyısında yer alır. İç kısımları dağlıktır, kıyı kesimleri düzlüktür. Yazları sıcak ve kurak seyreder, kışları ise genellikle yağış alır. Karayip denizi kıyısında bulunan kesimlerinde fırtına ve kasırga afetleri görülebilmektedir.

Yurtdışı turları Honduras, genellikle yakın konumlanan yerler oldukları için Guatemala, Meksika ve Honduras turları içinde yer alır. Yalnızca Honduras’ı kapsayan turlar ise daha detaylıdır.

Peki, Yurtdışı turları Honduras kapsamında gezilecek yerler neresidir? Honduras gezi turu fiyatları ne kadar?

Honduras Yurtdışı Turunda Gezilecek Yerler Neresidir?

Honduras’ın kahvesi ve purosu meşhurdur. Yurtdışı turlar, yerel marketlerden bu ürünleri edinmeniz için size fırsat tanıyacaktır.

Yurtdışı turları Honduras kapsamında en çok tercih edilen yerlerden bir tanesi Copan’dır. Batı Honduras’ta yer alan Copan, Maya uygarlığının kalıntılarını taşıyan bir sit alanıdır. Guatemala sınırına yakın bir konumda bulunur. Milattan sonra 5. Ve 7. Yüzyıllar arasında hüküm süren klasik periyot krallığının başkenti olarak bilinmektedir.

Copan’da Maya piramitleri bulunmaktadır. Aynı zamanlarda tapınakları süsleyen Antik heykelleri de bu gezi kapsamında gözlemleyebilirsiniz. Copan Park adlında bir milli parkın içinde bulunuyor kalıntılar. Aynı zamanda burada bir de heykel müzesi bulunmaktadır. Burası aynı zamanda Kırmızı Macaw Papağanı ile de ünlüdür. Genellikle, Orta Amerika Turları kapsamında yapılan Honduras turu, yalnızca Copan’ı kapsamaktadır. Bu nedenle Copan’ın oldukça önemli olduğunu belirtmek gerekli. Bu turlar, genellikle bir gece ve bir gün boyunca Honduras’ta kalıyor. Honduras için vize gerekmiyor ancak pasaportun altı ay süresi olmalı.

Yurtdışı turları Honduras kapsamında gezilecek yerlerden bir tanesi de Coyos Cochinos plajıdır. Aynı zamanda burada mercan resifi de yer almaktadır. Buranın plajının keyfini çıkarabilir ve ekipmanlı dalış yapabilirsiniz. Honduras’ın ünlü sahillerinden biri de West Bay Beach’tir.

Parque Nacional Pico Bonito adlı park ise yağmur ormanlarını yakından görmek için oldukça güzel bir fırsat. Tukan bulunan bölgede rafting yapılabiliyor.

Honduras’ın başkenti olan Tegucigalpa, ülkenin tarihine de ışık tutuyor. Yurtdışı turları içerisinde görülmesi gereken bir kent olan Tegucigalpa’da Suyapa Bazilikası, tepede bulunan İsa Heykeli, Dolores Kilisesi ve Tarih Müzesi gezilebilecek tarihi alanlardan.

Honduras’ın diğer bir büyük şehri San Pedro Sula’dır. Bu kentte, Antropoloji ve Tarih Müzesi, Cusuco Milli Parkı, Central Park ve San Pedro Sula Katedrali gibi tarihi alanları ziyaret edebilirsiniz.

La Ceiba kentinde ise Mayıs ayının üçüncü cumartesilerinde yapılan San Isidro Labrador karnavalına katılarak renkli anlar yaşayabilirsiniz.

Bu şehirde gezilen diğer alanlar ise, Pico Bonito milli parkı, Garifuna köyleri ve Corozal’dır.

Honduras Yurtdışı Turu Fiyatları Ne Kadar?

Genellikle Honduras, Orta Amerika turları içinde yer alır. Bu turların ortalama fiyatı süreye bağlı olmak üzere 12 bin ila 16 bin Türk lirası arasında değişmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal