Vizesiz Endonezya Gezisi

Endonezya dünyanın en yüksek nüfusuna sahip dördüncü ülkesidir. Aynı zamanda dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olma niteliğine sahiptir. Endonezya toplam 7 bin 508 adadan oluşmaktadır. Ülkenin başkenti Cava adasındaki Cakarta şehridir.

08.07.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-16:02) Vizesiz Endonezya Gezisi

Endonezya Güneydoğu Asya’da, Hint Okyanusu ve Pasifik Okyanusu arasında yer almaktadır. Ekvator çizgisi üzerinde bulunur. Kuzeyinde Malezya, doğusunda Doğu Timor ve Papua Yeni Gine ile Avustralya yer alır. Singapur, Filipinler, Andaman ve Nikobar ile de komşudur.

Endonezya halkı arasında 250'den fazla lehçe kullanılmaktadır. Bu lehçelerin ortak kısımlarını içeren Bahasia resmi dil olarak kabul edilmiştir. İngilizcede yaygın olarak kullanılan diller arasında yer alır.

Endonezya’da İslam, Hristiyanlık, Hinduizm gibi birçok farklı dine inanan kültür bir arada bulunmaktadır. Nüfusun yüzde 87,18’ini Müslümanlar oluşturmaktadır.

Endonezya'da kış mevsimi yaşanmaz ancak her mevsim yağmurludur. Yağmur oranının en düşük olduğu nisan ile ekim ayları arası ziyaret için en uygun zamanlardır. Endonezya'da genelde Ekvator iklimi hâkim olsa da adaların önemli bir kısmını kendine has iklim özellikleri barındırmaktadır. Vizesiz Endonezya gezisi içinde görülmesi gereken yerler nerelerdir? Gelin Endonezya'yı birlikte keşfedelim...

Bali

Vizesiz Endonezya gezisi sırasında Mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında gelen Bali dünyadaki en popüler yerlerden bir tanesi. Sıklıkla seyahat ödülleri kazanan Bali mükemmel güzellikte plajlara, yemyeşil pirinç tarlalarına ve volkanik yamaçlara ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede sörf alanları ve dalış noktaları da bulunuyor.

Raja Ampat

Raja Ampat, Yeni Gine adasının kuzeybatı ucunda yer almaktadır. Dört Kral anlamına gelen Raja Ampat 1500 ada ve adacıktan oluşmaktadır. Su altı canlıları bakımından dünyanın en zengin yeri olarak bilinmektedir. Bu yüzden bu böyle genellikle dalış için tercih edilmektedir.

Tanjuring Puting Ulusal Parkı

Kalimantan Bölgesi’nde Borneo Adası’nda bulunmaktadır. Tanjung Puting Ulusal Parkı'na tur firmaları tarafından sıklıkla tur düzenlenmektedir. Burada şebekler, makaklar, bulut benekli leoparlar, güneş ayıları, pitonlar, timsahlar ve orangutanlar gibi birçok vahşi hayvanı görebilirsiniz.

Flores Adası

Sumbawa'nın doğusunda ve Lembata'nın batısında bulunan Flores Adası, birçok kültürel ve doğal güzelliğe sahip. Burada görülmesi gereken yerlerin başında ise Kelimutu Volkan Kalderası bulunuyor. Bu kaldera 3 tane göl bulunuyor. Bu göller volkanik bazların etkisiyle sudaki oksitlenme seviyesinin değişiklik göstermesinden dolayı farklı renklerdedir. Burada kuş gözlemi yapabilir veya dağ yürüyüşlerine katılabilirsiniz.

Torajaland

Torajaland, Toraja insanların yaşadığı yer. Burası Torajalıların tongkonan adı verilen sivri uçlu ev çatıları ile tanınmaktadır. Burayı ünlü yapan bir diğer özelliği ise cenaze ritüelleridir. Birisi öldüğünde bedeni birkaç yıl boyunca gömülmeden saklanmaktadır. Ölü beden ağaç kovuklarına veya mağaralara görülmektedir. Cenaze merasimleri çoğunlukla temmuz ve ağustos aylarında yapılmaktadır.

Komodo Ulusal Parkı

Vizesiz Endonezya gezisi sırasında görebileceğiniz en ilginç yerlerden bir tanesi de Komodo Ulusal Parkı. Komodo Ulusal Parkı içerisinde 3 metre uzunluğa kadar ulaşabilen komodo ejderleri yaşamaktadır. Adanın her yerinde serbestçe gezen komodo ejderleri genellikle ziyaretçilere zarar vermese de rehber eşliğinde gezilmesi daha güvenli olacaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal