Vizesiz El Salvador Gezisi

Resmi ve umuma mahsus pasaport sahipleri 90 güne kadar El Salvador ziyaretlerinde vizeden muaftır. El Salvador, Latin Amerika’nın en yüksek şiddetli suçu oranlarının görüldüğü ülkelerden birisi oğlu için ziyaret edenlerin güvenlikleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.

08.07.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-15:57) Vizesiz El Salvador Gezisi

El Salvador, Orta Amerika'nın yüzölçümü bakımından en küçük ülkesidir. Batıda Guatemala, kuzey ve doğuda Honduras ile komşudur. El Salvador’un güneyinde Büyük Okyanus bulunmaktadır. Ülkenin başkenti ve en kalabalık şehri San Salvador’dur.

Ülkenin resmi dili İspanyolcadır. Fakat yerli halk arasında Nawat, Maya gibi diller de kullanılmaktadır.

El Salvador'da tropikal bir iklim hakimdir. Vizesiz El Salvador gezisi için en uygun dönem yağışların azaldığı Kasım ve Nisan ayları arasındaki dönemdir.

Santa Ana

Vizesiz El Salvador gezisi içinde baş sıralara koymanız gereken bir yer ülkenin en büyük ikinci şehri Santa Ana. Sehirde mayalara ait önemli kalıntıları görebilirsiniz. Zirvesinde turkuaz renkte bir görüntüye sahip bir göl bulunan volkanik bir dağ bulunuyor. Santa Ana'ya gittiğinizde ilk durağınız bu dağ ve göl olmalı. Şehir tamamen eski kolonyal mimari özelliklerini taşıyor. Şehirde bulunan Filistin Cami’de ziyaret edebileceğiniz bir yer.

Santa Ana Volcano

Santa Ana volkanının zirvesine birkaç saatte ulaşabiliyorsunuz. Zirvedeki gölün olduğu yer doğal fark olduğu için rehbersiz girişler yasak. Ücretini ödeyerek rehber dahilinde göle ulaşabilirsiniz. Zirvedeki krater gölünün suyu sülfürik asit ve zehirli gazlardan oluştuğu için fazla yaklaşılmaması gerekiyor.

Joya de Ceren ve San Andres Maya Kalıntıları

Joya de Ceren ve San Andres Maya Kalıntıları 2 ay kim ölecek sit alanı. Antik kent olan Joya de Ceren volkanik bir patlama sonucunda yok olmuş. Bu yüzden Amerika'da Pompeii olarak da anılmaktadır. UNESCO dünya mirası listesinde yer almaktadır.

San Andres de volkanik bir patlama nedeniyle terk edilmiş eski bir Maya kenti. Burada mayalara ait hala sağlam durumda olan piramitler görebilirsiniz.

El Tazumal

Vizesiz El Salvador gezisi içinde yer vermeniz gereken El Tazumal eski bir Maya antik kenti. Chalchuapa bölgesinde bulunuyor. Burada mayalar haricinde Toltrk uygarlığı da yaşamış. Kentin girişinde bölgedeki arkeolojik kazılardan elde edilmiş arkeolojik parçalarım sergilendiği bir müze bulunuyor. Kent alanında izle geçmişin izlerini taşıyan bir piramit bulunmakta.

Tazumal müzesinin ortasında Maya yerlilerini yansıtan bir heykel bulunuyor. Üzerinde yüzeyi tırtıklı bir kıyafet bulunan heykel ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Bu kıyafet mayaların ele geçirdikleri savaş esirlerini sorgulandıktan sonra derilerini yüzmelerini yansıtmaktadır. Yüzülen derinin bir başkası tarafından kıyafet gibi giyilmesini sembolize etmektedir.

Casa Blanca

Casa Blanca yani Beyaz Ev, çok fazla bilinmeyen bir yer olsa da buradaki harabelerde görülmeye değer. Ayrıca El Tazumal'a yalnızca 5 dakika yürüme mesafesinde olduğu için ulaşmanız da zor olmayacaktır. Geçmişin izlerini yansıtan bu harabelerde oldukça ilgi çekici görünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal