Unesco Dünya Mirası Japonya

Japonya, birçok önemli bölgeye ev sahipliği yapmaktadır. Tapınaklar, kale ve köyleriyle en çok beğenilen ve koruma altına alınan ülkelerden biridir. Yeşil ve mavinin bütünleştiği noktalar herkes tarafından görülmeye değer bir güzelliktedir.

08.07.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-14:49) Unesco Dünya Mirası Japonya

Unesco Dünya Mirası Japonya:  Bu ülkede bilinen yirmi miras bulunmaktadır. En çok bilinen yerlerden biri olan Yakuşima ormanla kaplı yeşilliği ve sakinliği ile bilinmesi gereken yerlerden biri olmuştur. Yıllık yağış açısından birçok yerin üstünde yağış alan bu yerde ilkbahar ve yaz aylarında kış aylarına nispeten daha çok yağmur almaktadır. Birçok hayvanın ev sahipliği yaptığı bu yerde deniz kaplumbağası, maymun deve gibi canlılar yer almaktadır. Dizi ve filmlerin vazgeçilmez yerlerden biridir. Özellikle Tekken dizisi şeytanla savaşıp sonra çocuğunu korumak adına Yakuşima ile savaşan kişileri anlatır. Film içerisinde görülen ormanlar adeta büyülemektedir.

Himeji Kalesi

Miras içerisine alınan en güzel yerlerden biri olan bu kalede ormanlık bir tepenin üzerinde yer alan kale geçmişten günümüze değişmeden varlığını sürdürmektedir.

Horyu-ji Budist Tapınakları

Unesco Dünya Mirası Japonya:  Japonya'nın en eski yapılarından biri olan tapınaklar 8. yüzyıldan bugüne kadar gelen ahşap bir mimariyi oluşturur. Hem kültürel olarak hem de mimari açıdan görülmesi gereken anıtlardan biridir. Budizm geleneğini ve inanışlarını yansıtması açısından dine farklı bir bakış açısı getirmektedir. Yenilen peyzaj çalışmaları ile birlikte yeni bir görünüme kavuşan bu anıtlar yerli yabancı birçok turistin ilgi odağı konumundadır.

Shirakami- Sanchi

Japonya'nın geniş orman kitlesini oluşturan bu alan koruma altındadır. Dağ ve eteklerindeki yeşilliğin oluşturduğu manzara kesinlikle görülmeye değerdir.  Sessiz sakin bir yer olarak huzur bulacağınız yerlerden biri olmuştur.

Gokayama Köyleri

Tarihi ve kültürel yapıyı sunan bu evler zukuri olan tarzda yapılmıştır. Aynı zamanda kar yağışını üzerinden atan kullanışlı yapısı ve estetik görünüşüyle herkesin görmesi gereken yerlerden biridir. Köylerin etrafını çevreleyen yeşillik ve orman adeta huzur veren bir manzaraya sahiptir. Sazdan yapılmış olan çatıları bildiğiniz mimari yapılara meydan okuyacaktır. Hem farklılığı hem güzelliğiyle dikkat çekmeyi başaran yerlerden biri olmuştur.

Shinto Tapınağı

Unesco Dünya Mirası Japonya: Orman içerisinden açılan kapilarıyla adeta huzur bulacağınız bir yer olan bu tapınağın içinde birçok mimari yapı bulunmaktadır.  Ginzan Gümüş Madeni'ne yakın olan bu yer tarihi ve kültürel olarak ülkeye farklı bir hava katmaktadır. 17.yüzyılda en çok kullanılan madenlerden biri olan gümüş, zamanla diğer madenlerle yarışamayacak duruma geldiğinde yerini başkalarına bırakmıştır. Ama o dönemde sık sık kullanılması değerini ortaya koymaktadır. Bu tapınağa kadar olan kısımda ise nehir güzelliği ve sakuraların birleştiği eşsiz yapı Japonya' da koruma altına alınan miraslardan biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal