Singapur Turu

Güneydoğu Asya'nın en büyük limanı ve dünyanın en işlek limanlarından biriolan Singapur, gezip görmeye değecek yerler arasında yerini alıyor.

22.06.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:47) Singapur Turu

Malay Yarımadası'nın güney ucundadır. Bir zamanlar bir İngiliz sömürgesi ve şimdi İngiliz Milletler Topluluğu üyesi olan Singapur, ilk kez 1963'te oluşumuna Malezya Federasyonu'na katıldı, ancak 9 Ağustos 1965'te bağımsız bir devlet haline geldi.

Singapur’un, batı ve güneyde Faber Dağı gibi belirgin kuzeybatı-güneydoğu eğilimleri olan daha düşük kıtlıklar vardır. Adanın doğu kısmı, karmaşık bir tepeler ve vadiler erozyonu ile kesilmiş alçak bir platodur. Yoğun bir şekilde kentleşmiş olan Singapur, nüfus yoğunluğunun yüksek olmasına rağmen nüfus kontrolünde bölgesel bir lider olmuştur.

Singapur Gezinizde Görmeniz Gereken Tarihi Yerler; Saraylar, kaleler, atlar, toplar, sığınaklar, anıtlar, kılıçlar, eserler, kültürler, komplolar, darbeler, stratejiler bunların hepsi Singapur'un renkli geçmişini oluşturur. Müzeler, anıtlar veya dini yerler olsun, Singapur yüzyıllar ve daha fazlasını hikayelerle ve gururla paylaşmak için her şeye sahiptir.

- Kranji Savaş Anıtı: Kranji Savaş Anıtı, Singapur'un tarihi yerlerinden biridir. II. Dünya Savaşı görev sırasında öldürülenleri onurlandırmak için yapılmıştır. Ayrıca, Japonların Singapur'u işgali sırasında ölen 69 Çinli askerin toplu bir mezarı bile vardır. 4.400'den fazla beyaz mezar taşı bulunmaktadır.

-Hindistan Ulusal Ordu Anıtı: Hint Ulusal Ordusu anıtının Singapur gezilerinde en çok ziyaret edilen tarihi yerlerinden biri olduğu söyleniyor. Bilinmeyen bir Hintli askere adanmış ve savaş sırasında tahrip olmuş orijinal bir anıtın üzerinde duran, ölen herkes için eşsiz saygı ve üzüntü hissettiğiniz bir yapıdır.

Singapur Ulusal Müzesi: Çeşitli eğlenceli oturumlar ve interaktif sergiler ile oldukça sıra dışı olan Ulusal Müze, Singapur'daki tüm tarihi alanların tek bir yerde güzel bir birleşimidir.

Nane Oyuncak Müzesi: Mint Oyuncak Müzesi, bazıları 120 yıl kadar eski olan 50.000'den fazla vintage oyuncağa sahiptir. Kesinlikle, müze Singapur'daki tarihi yerler içerisindeki en iyi yarışmacıdır.

Singapur Gezinizde Görmeniz Gereken Doğal Güzellikler;

- Pulau Ubin'deki Granit Ocağı

- Serangoon Nehri günbatımı

- Pulau Ubin'in Gizli Plajları

- Bukit Timah Doğa Koruma Alanı

- Palawan Plajı

- MacRitchie Rezervuarı

- East Coast Parkı

- Bukit Batok Kent Parkı

Singapur Turunda Gezilecek Yerler;

-Çiçek Kubbesi: 35 metrelik yemyeşil bitki örtüsünün dağından düşen dünyanın en yüksek kapalı şelalesini görmek için Singapur turunda Bulut Ormanlarını mutlaka ziyaret edin.

-Marina Barajı: Marina Kanalı boyunca beş nehrin birleştiği yerde inşa edilmiş bir barajdır.

-Sentosa Doğa Keşfi: Singapur turunda her türlü farklı habitatta kuşlar, böcekler, diğer vahşi yaşam ve bitkilerle dolu bir vahşi doğayı keşfedin.

-Henderson Dalga Köprüsü: Bu mimari harikası, Güney Ridges'in 274 metre uzunluğunda ve 8 m genişliğindeki bir parçası.

-Çin Bahçesi: Çin Bahçesi'ni benzersiz kılan benzersiz mimari özelliklerin tadını çıkarın. Taş Tekne, Pagodalar, Pavyonlar, Bonsai Bahçesi, Canlı Kaplumbağa, köprüler, Çay Evi, Taş Aslanlar ve Kaplumbağa Müzesi bahçede öne çıkan sanatsal başyapıtlardan bazıları.

- MacRitchie Baraj Gölü Parkı: Bu 12 hektarlık rezerv, çoğunlukla spor meraklıları ve doğa severler tarafından ziyaret ediliyor, çünkü burada yürüyüş, bisiklet ve kano gibi tonlarca açık hava etkinliği yapılmaktadır.

Singapur’un Meşhur Yemekleri

- Chili Crab- Singapur Ulusal Yemeği

- Hainanese Tavuk- Hainan Eyaletinden Tavuklu Pirinç

- Nasi Lemak- Ünlü Malay Yerel Yemeği

- Bak Kut Teh- Domuz Kaburga Çorbası’dır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal