Silifke Boğsak Koyu Mersin Görmeniz Gereken Yerler

Mersin'in en güzel ve verimli bölgelerinden olan Boğsak Koyu, cennetten bir köşe gibi. İşte Mersin'de görmeniz gereken yerler...

22.06.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-17:44) Silifke Boğsak Koyu Mersin Görmeniz Gereken Yerler
Boğsak Koyu’nun Özelliği Nedir?

Boğsak Koyu, Mersin’in en güzel ve en verimli yerlerinden biridir. Taşucu’na uzaklığı çok fazla olmamakla birlikte, mavi bayraklı da bir güven bölgesidir. Bölgenin tam karşısında aynı ismi taşıyan bir de ada bulunmaktadır. Antalya-Mersin Yolu üstünde bulunan mekân, çoğu insanın seçtiği nezih bir seçimi temsil etmektedir.

Özellikle, aileler için tavsiye edilen rahat bir alanı kapsamaktadır. Deniz mesafesinin düşük olduğu, çocukların ve ileri derecedeki yaşlıların da kendilerine alan bulabilecekleri sakin bir yer şeklinde dizayn edilmiştir. Güvenle tatil yapabileceğiniz yerleşim yerlerinin başında Boğsak gelebilir.

Boğsak Koyu Nasıl Bir Yerdir?

Boğsak Koyu sakin bir yerdir. Civarında bungalov tipi evler vardır. Arzu edilirse, burada hizmete veren otellerde de kalınabilir. O yönde, her türlü bütçeye ve seçeneğe uygun bir tatil beldesidir.

Koyun kenarında bir dere de bulunduğu gibi, balıkçıların yaşantılarına tanıklık edilebilecek derecede de samimi bir yerdir. Oraya gittiğinizde, balık ekmek keyfi de çekmeniz size zevk verecektir.

Silifke Boğsak Koyu Mersin görmeniz gereken yerler içindeki tarihi yapıları da ziyaret edebilmeniz olanaklıdır. Adım başı tarihe de çarptığınızı fark edeceksiniz.

Boğsak Koyu’yla Birlikte, Silifke’de Ve Mersin’de Nereleri Görmeniz Gereklidir?

Silifke Boğsak Koyu Mersin görmeniz gereken yerler çeşitlilik barındırmaktadır. Bir tarihin üstüne kurulmuş Mersin adeta tarih fışkırtmaktadır. Burada yer alan ve İyonyalılar tarafından kurulan Silifke 20 kadar antik kente yerleşkelik yapmaktadır. Bu antik kentlerin pek çoğu işlevsel şekilde gezilebilir.
Olba adlı krallık tarafından bir inanç bölgesi şeklinde tasavvur edilen Silifke’deki Uzuncaburç’un tarihi kalıntıları hâlâ orada bulunmaktadır.

Yine, Şeytan Deresi Kanyonu Ve Adamlar Kayaları da heykel sanatının büyük örneklerini gösterircesine, adeta sizlere bir şeyler anlatmayı beklemektedir. Bu devasa insan kabartmalarını görmek, kültürel açıdan sizleri hayrete düşürecektir.

Burada birçok mağara da insanların gezmesi adına dolaşıma açılmıştır. Astım Mağarası bunlardan yalnızca biridir. Mağara kocaman ve renkli sarkıtlarıyla ve akıttığı şifalı sularıyla insanları bağrına çağırmaktadır.

Silifke Boğsak Koyu Mersin görmeniz gereken yerler, antik tarihi de gözlerinizin önüne serecektir. Bir örnek olarak, Jüpiter Tapınağı, M.S 5. yüzyılda kiliseye dönüştürülen antik bir yerdir. Tapınak Apollon’a saygı kapsamında büyük sütunlardan oluşmaktadır.

Silifke Boğsak Koyu Mersin görmeniz gereken yerler, Boğsak Koyu’nu da içine alan Akkale Antik Kenti’ni de kapsamaktadır. Bu antik kent, geç döneme ait bir hamamı da barındırmaktadır.

Burada limanın korunması için yapılan ve 15. yüzyıla ait bir kale de bulunmaktadır. Kalenin yakınlarında bulunan su sarnıcı da görülmeye değerdir.

Adım başı tarihin ve tatilin keyfinin çıkarılabileceği yegâne yerlerden biri olarak, Boğsak Koyu Ve Silifke bölgesi kesinlikle ilk sırada örnek gösterilebilir. Türkiye’nin ender güzergâhlarından birini teşkil etmektedir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal