Salda Gölü'nde Beklenen Yasak Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yaptığı açıklamaya göre Salda Gölü'ndeki Beyaz Adalar kısmında göle ve plaja giriş yasaklanacak.

28.09.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-10:36) Salda Gölü'nde Beklenen Yasak Geldi

Salda Gölü ve çevresinin doğal yapısının muhafaza edilmesine yönelik birtakım önlemler alınmıştı. Kendine has beyaz kum yapısının zarar görmesinin önlenmek ve çevre kirliliğine sebep olacak etkenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirler getirilmişti. Bu kapsamda 1 Ağustos'tan itibaren Salda Gölü'nde sigara içilmesinin yasaklandığını açıklanmıştı. Salda Gölü ve çevresinin kötüye kullanım sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklama yapıldı.

15 EKİM'DEN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTE

Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Ekim'den itibaren 'Beyaz Adalar' kısmında göle girilmeyecek, yüzülmeyecek ve plaj kullanılmayacak.

Burdur Salda Gölü'ne yönelik önlemler hakkında bilgilendirmede bulunan Kurum, 'Beyaz Adalar bölgesi, endemik türlere ev sahipliği yapan ve adeta göle rengini veren yapıların kuluçka merkezidir. Bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda aldığımız kararla bu yapıların ezilerek azalmasının önüne geçiyoruz. 15 Ekim itibarıyla 'Beyaz Adalar' kısmında göle girilmeyecek, yüzülmeyecek ve plaj kullanılmayacak' açıklamasında bulundu.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Bakan Kurum, Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmaları başlattıklarını ve bu kararla Salda'nın eşsiz güzelliğini daha da korunaklı hale getirmeyi istediklerini ifade etti. Buradaki eşsiz güzelliği koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal