Burdur Salda Gölü

Doğa güzelliğine şahit olacağınız Salda Gölü, Burdur'daki tatil rotanızda ilk sırada yer alacak yerler arasında. Bu gölün etrafında çadır kurabilir ya da otellerde konaklayabilirsiniz.

07.07.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:38) Burdur Salda Gölü

Göl çevresinde bulunan ücretli kamp alanlarında çadır satın alarak konaklama yapabilirsiniz. Burdur Salda Gölü:  Aynı zamanda var olan çadırınızı götürerek uygun alanlardan birini günübirlik veya birkaç günlüğüne kiralayabilirsiniz.

Oteller

Kamp hayatını sevmeyen ve çadır tercih etmeyenler için en uygun yerlerden biri oteller olacaktır. Çevresinde olan küçük butik otellerden birine giderek konaklama için bilgi alabilirsiniz. Her seviyeden bulunan otellerden kendi bütçenize ve isteğinize göre uygun olanı tercih edebilirsiniz. Ancak hafta sonları ve bayramlarda dolu olduğu için öncesinde konuşmanın ve hafta içi gelmenin daha uygun olacağını öneriliyor.

Yeme İçme

Daha çok Burdur'a özgü yerli ürün ve yemeklerin bulunmaktadır. Pide ve tost sevenler için hem temiz hem de lezzetli mekanlar bulunmaktadır. Aynı zamanda küçük dondurma dükkanları ve marketleriyle yeme içme konusunda çeşitli alternatifler sunuyor.

Salda Gölü'nde Yapılacaklar

İlk önce konaklayacağınız yeri ayarlamanız gerekmektedir. Çok çabuk sabah akşam olacağı için halletmeniz gerekenleri önceden ayarlamalısınız. Sonrasında tercih ettiğiniz yönde  gideceğiniz mekanda Burdur'a özgü yemeklerin ve dondurmanın tadına bakmalısınız. Göl çevresini tamamen dolaşarak bu doğa güzelliğine şahit olmalısınız. Yürüyerek gitme imkanı bulunduğu gibi bisiklet sürerek de ilerleyebilirsiniz. Burdur Salda Gölü: Kendi bisikletiniz veya kiralayacağınız bisikleti kullanarak göl çevresini gezebilirsiniz. Yanınıza alacağınız katlanır kamp sandalyesi ve masasıyla turkuaz renkli güzelliği izleme şansına sahip olabilirsiniz. Yanınıza mayo ve şortlarınızı alarak uygun bir zamanda göle girebilirsiniz. Ancak girerek yüzme bilip bilmediğinize emin olmalısınız. Aksi bir durumda herhangi bir zorlukla karşılaşma ihtimaliniz de bulunmaktadır. Kalabalığın artacağı günlerde tercih etmemekte fayda var. Daha sakin ve sessiz bir zamanda giderek yeşil ve mavinin buluştuğu doğa harikası gölü ziyaret etmelisiniz. Aynı zamanda burada çeşitli fotoğraflar çekebilir, kendinize bir anı oluşturabilirsiniz.

Ulaşım

Salda Gölü'ne gidecek olan kişilerin birçok ulaşım noktası bulunmaktadır. Şöyle ki hava yolunu seçecek olan kişiler Antalya veya Denizli'ye gelmelidir. Bütçenize göre ve isteğinize göre değişiklik yapabilirsiniz. Antalya'ya giden uçaklar fiyat olarak daha pahalı olacağı için Denizli sizler için daha uygun bir seçenek olacaktır. Denizli'ye geldikten sonra da ya özel araç kiralayarak ya da minibüslerle göle gelme şansınız bulunmaktadır. Eğer Antalya ve Denizli'de oturuyorsanız göle gelmek için bulunduğunuz yere yakın Yeşilova minibüslerine binerek buraya gelebilirsiniz. Özel aracınız varsa yine Denizli Antalya taraflarına geldiğimizde tabelalarda her şeyi göreceksiniz.

Doğal Özellikleri

Burdur Salda Gölü: Birçok hayvana ev sahipliği yaparak üremeleri için uygun doğal ortamı oluşturuyor. İçerisinde bulunan düşük besin düzeyi ve  yüksek seviyelerde çözünen oksijen seviyesiyle farklılık oluşturan göllerden biridir. Aynı zamanda Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen yer masmavi suyu ve doğasıyla yerli yabancı herkesin ilgi odağı olmuştur. Yüzme fırsatı bulacağınız bu gölde hem ferahlayacak hem de tabiatına bayılacaksınız. Kamp, bisiklet gibi birçok faaliyetin yapıldığı bu göl fotoğrafçılar için harika bir açıyı oluşturacaktır
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal