Botsvana Gezilecek Görülecek Yerler

Botsvana, kalbinizi yakalayan ve doğaya aşık olabileceğiniz bir güzellik olan, doğal manzaraların ülkesidir. Botsvana tamamen egzotik vahşi yaşam ve doğa güzellikleri ile doludur.

07.07.2020-13:38 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:37) Botsvana Gezilecek Görülecek Yerler

Botsvana'daki en şaşırtıcı hayvan ve bitki türlerini burada bulabilirsiniz. İnsanlar yürüyüş ve Safariler için Botsvana'yı tercih etmektedirler çünkü her yer milli parklar ve rezervlerle çevrilidir.

Yemyeşil dağlar ve altın kahverengi kumlar gözlerinize ziyafet yaşatacaktır. Sakin çevrenin yanı sıra mekana bağlı modernlikler de vardır. Mağaza ve kafelerle doludur. İşte Botsvana'da gezilecek ve görülecek yerler.

Kalahari Çölü

Kalahari Çölü, Angola'dan Turuncu nehre yayılmış geniş arazi alanına sahiptir. Kumları görmek, doğa harikası bir olaydır. Kalahari Oyun rezervi, Kalahari Çölü'nde bulacağınız en büyük yerlerden biridir. Bölgede az ulaşım vardır ve zor bir yoldur fakat gittiğinize pişman olmayacaksınız.

Okavango Deltası

Botsvana'nın en güzel yerlerinden biri olan Okavango Deltası, yeşilliklerle doludur ve çok sayıda yaban hayatı vardır. İnsanlar burada Delta kamp kurarlar ve gece safarilerini fotoğraflarlar.

Linyanti Doğal Yaşam Koruma Alanı

Safari planlıyorsanız, Linyanti Wildlife rezervi Botswana'daki en iyi safarilere sahiptir ve rezerv geniş bir alana yayılmıştır. Aslanlar ve filler gittiğinizde görmek için en iyi şeylerden biridir. Kwando Nehri de rezervin yakınında bulunmaktadır. Güzel ve sakindir.

Chobe Nehri

Chobe Nehri, ziyaretçilerin hayatları boyunca yaşayabilecekleri en iyi nehir safarisine sahiptir. Bölgeyi doğru bir şekilde keşfetmek için teknelere binebilir veya yürüyüşe çıkabilirsiniz. Suaygırları, bufalolar, filler vb. Seyirde görebileceğiniz yaban hayatı türlerinden bazılarıdır. Chobe Milli Parkı, egzotik vahşi yaşam türleriyle dolu Chobe Nehri'nin hemen yanındadır.

Kubu Adası

Beyaz deniz tuzu adası olan Kubu Adası, birçok yönden şaşırtıcı ve görkemli bir duruş sergilemektedir. Ziyaretçiler bölgedeki yerlilerle etkileşim kurma şansına sahip olabilirler. Adada manzarayı izlemek için güzel bir sert granit kaya bulunmaktadır.

Moremi Doğal Yaşam Koruma Alanı

Bu güzel, kendisi ve ziyaretçileri için büyük bir ödül olan yaban hayatı kutsal bir mekandır. Manzaralar yaban hayatı rezervi hakkında görebileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Burada yabani köpekler, fil sürüleri, vb.Gibi bazı nesli tükenmekte olan türler vardır.

Khama Gergedan Korunağı

Gergedanlar arıyorsanız, Khama Rhino Barınağı'nı ziyaret etmelisiniz. Barınaklarda kamp olanakları, rezerv ve safari bulunmaktadır. Görmek isteyeceğiniz en iyi şey, içinde bulunan siyah ve beyaz gergedanlardır.

Kgalagadi Sınır Ötesi Milli Parkı

Bu milli park Güney Afrika ve Botsvana sınırında yer almaktadır. Yaban hayatı görmek için en iyi yerlerden biridir ve içinde birçok yaban hayatı türünü bulabilirsiniz. Burada farklı kuş türleri de bulunmaktadır. Botswana'da olduğunuzda, Kgalagadi Sınır Ötesi Milli Parkı ücret ödemekten kaçırılmaması gereken bir yerdir.

Nxai Pan Ulusal Parkı

Kum tepeleri ve Baines Baobab ağaçları, milli parkın cazibe merkezidir. 'Nxai Pan Ulusal Parkı'nda farklı kuş ve hayvan türlerini görmek için mükemmel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu yüzden 'Nxai Pan Milli Parkı', Botsvana'ya seyahat ettiğinizde tur listenize eklemeniz gereken en önemli yerdir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal